Wij gebruiken cookies en scripts om onze website te verbeteren. Meer informatie over het privacy- & cookiebeleid van Amstelring

Print deze pagina

Verpleeghuis De Venser
Berthold Brechtstraat 1, 1102 RA Amsterdam
Bereken route

Bezoek onze Facebook-pagina
Open, gastvrij, vrolijk en multicultureel. Dat is van toepassing op de mensen die wonen en werken in woonzorgcentrum De Venser. Een levendig verpleeghuis in Amsterdam Zuidoost met een warm kloppend hart. Mensen met dementie en ouderen met lichamelijke aandoeningen zijn welkom om bij ons te komen wonen.

Direct naar:

Wonen | Zorg Kosten en indicatie | Activiteiten | Contact


Verhuizen naar een woonzorgcentrum  is soms onvermijdelijk. Omdat het vanwege ziekte onmogelijk is om thuis te blijven wonen bijvoorbeeld. Of omdat er sprake is van dementie. Verpleeghuis De Venser is dan een goede optie.
 
Verpleeghuis in Amsterdam Zuidoost
De Venser is een kleurrijk woonzorgcentrum. Er is altijd wel iets te doen. Of het nou (muzikale) optredens zijn in ons gezellige restaurant, of middagen waarop gezongen en gedanst wordt. In het restaurant zijn altijd groepjes (buurt)bewoners te vinden die samen koffie drinken of een praatje maken met de medewerkers of vrijwilligers. Ook de bewoners van de aanleunwoningen in de De Venserflat bezoeken ons graag. Is het mooi weer, dan zit het terras van de (grote) tuin al snel vol.
 
Multicultureel
Keti Koti, het Divali lichtjesfeest, Kerstmis. In De Venser vieren we deze feesten allemaal. In ons woonzorgcentrum  wonen en werken mensen met verschillende culturele achtergronden. Er is een grote diversiteit in leefstijlen en levensbeschouwingen. Ook dat maakt De Venser zo levendig en dynamisch! Bij ons is veel mogelijk en bespreekbaar.
 
Vooral mensen uit de Surinaamse en de Antilliaanse cultuur zijn goed vertegenwoordigd. Om die reden zijn in onze hele locatie voorwerpen uit deze culturen vinden. Beeldjes van (hindoe)goden, poppen in Surinaamse klederdracht, schilderijen. Voor velen is het een feest van herkenning!
 
Diversiteit
De Venser heeft het certificaat de Roze Loper. Dat betekent dat lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) ouderen en medewerkers geaccepteerd worden. En daar zijn we trots op!
De Roze Loper zien we als een erkenning voor het feit dat we aandacht hebben voor diversiteit in de breedste zin van het woord. Verschillen mogen zichtbaar zijn en geven kleur in huis. We organiseren daarom (multi)culturele als ook roze activiteiten.
 
De buurt
De Venser ligt in de wijk Strandvliet in Amsterdam Zuidoost. Het woonzorgcentrum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 50 en 54 en buslijnen 41, 44 en 45). Parkeren is gratis.
Op een steenworp afstand ligt de Amsterdam ArenA. Ook winkelcentrum De Amsterdamse Poort en het wijkgezondheidscentrum zijn dichtbij. Houdt u van groen en de natuur? De Venser heeft een grote prachtige tuin met diverse wandelpaden.

Ko Kortenhaas, bewoner structuurafdeling: ‘Ik vind het gezellig hier. Er zijn speciale ochtenden met eten en drinken. Je ontmoet allerlei mensen. Dat is heel leuk.’
 

Verder kijken?

Verpleeghuizen Amstelring