Verpleeghuis Willem Drees-Oostpoort

Twee oudere vrouwen als vriendinnen op de bank
  • Vriendelijk en zorgzaam
  • In een levendige buurt
  • Ruime appartementen
Vindt u het prettig als er altijd een aardige zorgmedewerker dichtbij is? In de gezellige wijk Oostpoort ligt het nieuwe woonzorgcentrum Willem Drees met grote moderne appartementen. Als u door ouderdom of ziekte niet meer thuis kunt wonen is dit een veilig huis. Respect voor elkaar, zorgzaamheid en ‘elkaar helpen’ zijn hier heel gewoon.

Verpleeghuis Willem Drees-Oostpoort in Amsterdam-Oost:

Midden in een levendige buurt

Woonzorgcentrum Willem Drees-Oostpoort ligt in de nieuwe wijk Oostpoort, aan de rand van het bruisende winkelcentrum. Dat brengt de levendigheid van de stad met zich mee, terwijl het binnen rustig en beschermd is. Vanaf de straat ziet u niet dat er een verpleeghuis schuilt in dit moderne en ruim opgezette woongebouw. Er wonen ook andere ouderen (55 plussers) in het complex.

Liefdevolle begeleiding

We vinden dat iedereen recht heeft op liefdevolle begeleiding. U kunt rekenen op passende zorg, verpleging, behandeling en begeleiding. We bespreken samen wat u zelf kan en nodigen uit om dat te blijven doen. Wij zijn er dag en nacht en werken met vaste teams, zodat u steeds vertrouwde gezichten ziet.

‘De winkels liggen om de hoek. Als het mooi weer is, ga ik wel eens koffiebroodje halen bij de bakker.’  
Mevrouw Faber (89)

Adres
Polderweg 340
1093 KP Amsterdam
088 - 97 20 200
Routebeschrijving

Samen is er meer mogelijk

Samenwerking met uw familie, vrienden en kennissen betekent dat we samen meer voor u kunnen doen. Naar een activiteit gaan, de kledingkast vullen met winter- of zomerkleding, de kleine spulletjes in uw kamer afstoffen, u naar het ziekenhuis brengen voor een consult. Daarvoor rekenen we op uw familie en mantelzorgers. Goede zorg en aandacht geven we samen.

Aandacht voor persoonlijke wensen

Zoveel mogelijk wonen zoals thuis, betekent ook rekening houden met uw persoonlijke wensen. Vlak na de verhuizing bespreken we wat uw wensen zijn, eventueel in overleg met uw familie. Wat vindt u leuk om te doen? Waar wordt u rustig van? Hoe laat wilt u opstaan? Iedereen is anders en wenst op een andere manier behandeld te worden. Daar houden we rekening mee.

Samen iets ondernemen

Als u wil deelnemen aan een activiteit is er bijna iedere dag wel iets te doen. Heeft u zelf leuke ideeën voor activiteiten, of wilt uw familie meehelpen? Dan horen we het graag. We gaan er regelmatig op uit, naar De Keukenhof, Artis, wandelen in park Frankendael, naar verpleeghuis De Venser voor Het Danspaleis.

Gemeenschappelijke woonkamer

We hoeven niet zelf te koken, want het eten wordt kant-en-klaar gebracht. Maar vaak kunnen we het toch niet laten om iets lekkers tussendoor te maken in de mooie gemeenschappelijke grote keukens. Een salade, soep, pannenkoeken, een gebakken ei, kleine groentehapjes, smoothies, enzovoorts.

Wilt u uw levensstijl zoveel mogelijk behouden? In Willem Drees-Oostpoort is iedereen zichzelf. U kunt er wonen zoals thuis, mét goede zorg en begeleiding.

Beschikbaarheid

Voor wonen in Willem Drees-Oostpoort kan een wachttijd zijn. Bekijk het overzicht met de wachttijden. Wilt u snel meer informatie over wonen in Willem Drees-Oostpoort? Bel dan een Zorgexpert: 088 - 97 20 200.

Indicatie en kosten

U kunt in Willem Drees-Oostpoort wonen met een zorgprofiel 4 of 6, op somatische grondslag. Bij het aanvragen van een indicatie zijn we u graag van dienst.

Heeft u een ander zorgprofiel? Check welke locatie het beste bij uw zorgprofiel past: zorgprofiel per locatie.

Voor wonen in een verpleeghuis of groepswoning berekent en int het Centraal Administratiekantoor (CAK) uw eigen bijdrage. Lees meer over kosten Verpleeghuis.

Rondleiding en aanmelden

Wilt u een rondleiding in Willem Drees-Oostpoort? Of meer weten over de woonmogelijkheden? Onze Zorgexperts helpen u graag, ook bij het regelen van een zorgindicatie. Bel: 088 - 97 20 200. Of stuur een mail.

Rondleiding aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!