Opvoedondersteuning

Een boos of moeilijk luisterend kind, problemen na een scheiding, puberteit of een druk en hectisch leven zonder structuur. Soms ontstaan er thuis problemen die je zelf niet meer kunt oplossen. De thuisbegeleiders van Amstelring bieden dan praktische hulp en ondersteuning bij je thuis.

Bel 088 – 97 20 222 voor het aanvragen van thuisbegeleiding.

Ondersteuning bij uiteenlopende situaties

Merk je dat het thuis niet goed loopt? Dat je er zelf niet meer uitkomt met je kind(eren)? Wil je de grip op de opvoeding terugkrijgen? Thuisbegeleiding biedt tijdelijke ondersteuning thuis. Samen bepalen we het doel en hoe we dit samen het beste kunnen bereiken. 

Aanpak opvoedondersteuning

Om grip op de opvoeding terug te krijgen kijken we naar de routine binnen jouw gezin. Zijn er basisafspraken nodig? Wat komt er logistiek allemaal kijken bij jou en je kinderen? Hoe organiseer je alles op tijd, bijvoorbeeld naar school gaan? Mogelijk dat we kunnen helpen met een training, zoals Videohometraining of Triple P.

Video Home Training

Met Video Home Training leer je de moeilijke situaties in je gezin beter te begrijpen door een situatie thuis te laten filmen en samen terug te kijken. De training duurt enkele maanden tot een half jaar. Deze vorm van thuisbegeleiding bieden we aan voor thuiswonende kinderen van 0 - 18 jaar.

Positief opvoeden: Triple P

Zelf de waarden en normen bepalen, gemakkelijker omgaan met moeilijke situaties en je kind beter begrijpen. Positief Opvoeden gaat uit van de Triple P methode (Positive Parenting Program). Je krijgt een gereedschapskist en kiest zelf wat je wanneer gebruikt. Eenvoudige manieren om ervoor te zorgen dat je kind zich gedraagt zoasl jij wilt. Zowel voor jonge kinderen als voor tieners. Meer informatie over positief opvoeden

Aanvragen

Je vraagt thuisbegeleiding telefonisch aan, maar ook je huisarts of een andere hulpverlener kan de aanvraag doen. Je kunt je ook melden bij je gemeente. Als de aanvraag bij thuisbegeleiding binnen is, bespreken we hoe het verder gaat.

Direct contact

Neem voor meer informatie contact met ons op via 088 - 97 20 222. Of mail naar: thuisbegeleiding@amstelring.nl. Wij helpen je graag verder!

Ook interessant:

Indicatie

Wil je gebruik maken van thuisbegeleiding? Je hebt hiervoor een indicatie nodig voor zorg uit de Wet langdurige zorg (Wlz) of vanuit de Wmo van uw gemeente. Wij helpen je graag bij het aanvragen van de juiste indicatie. Bel 088 - 97 20 222 of mail naar: thuisbegeleiding@amstelring.nl

Kosten en eigen bijdrage

De kosten voor de hulp, hangen af van de vorm van thuisbegeleiding die je krijgt en hoeveel. Heb je een indicatie voor Wmo of Wlz? Dan worden de kosten gedeeltelijk of zelfs geheel vergoed.

Afhankelijk van jouw situatie betaal je een eigen bijdrage. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) stelt vast wat jouw eigen bijdrage is, voor zorg en hulp uit de Wlz en de Wmo.