Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Opvoedondersteuning

Een boos of moeilijk luisterend kind, problemen na een scheiding, puberteit of een druk en hectisch leven zonder structuur. Soms ontstaan er thuis problemen die u zelf niet opgelost krijgt. De thuisbegeleiders van Amstelring bieden dan praktische hulp en ondersteuning bij u thuis.

Bel 088 – 97 20 222 voor het aanvragen van thuisbegeleiding.

Ondersteuning bij uiteenlopende situaties

Merkt u dat het thuis niet goed loopt? Dat u er zelf niet meer uitkomt met uw kind(eren)? Wilt u de grip op de opvoeding terugkrijgen? Thuisbegeleiding biedt tijdelijke ondersteuning thuis. Samen bepalen we het doel en hoe we dit samen het beste kunnen bereiken. 

Aanpak opvoedondersteuning

Om grip op de opvoeding terug te krijgen kijken we naar de routine binnen uw gezin. Zijn er basisafspraken nodig? Wat komt er logistiek allemaal kijken in het gezin? Hoe organiseert u alles op tijd, bijvoorbeeld het naar school gaan? Mogelijk kunnen we helpen met een training, zoals Videohometraining, Triple P of Kindercoach.

Video Home Training

Met Video Home Training leert u de moeilijke situaties in het gezin beter te begrijpen, door een situatie thuis te laten filmen en samen terug te kijken. De training duurt enkele maanden tot een half jaar. Deze vorm van thuisbegeleiding bieden we aan voor gezinnen met thuiswonende kinderen van 0 - 18 jaar.

Positief opvoeden: Triple P

Zelf de waarden en normen bepalen, gemakkelijker omgaan met moeilijke situaties en uw kind beter begrijpen. Positief Opvoeden gaat uit van de Triple P methode (Positive Parenting Program). U krijgt methoden aangereikt en kiest zelf wat u wanneer gebruikt. Het zijn eenvoudige manieren en trucs om ervoor te zorgen dat uw kind zich gedraagt zoals u wilt. Zowel voor jonge kinderen als voor tieners. Meer informatie over positief opvoeden

Kindercoach

De Kindercoach aan huis is er voor kinderen vanaf 7 jaar in de thuissituatie, die te maken hebben met heftige emoties of moeilijk gedrag. De Kindercoach aan huis heeft een coachende aanpak gericht op het geven van zekerheid en zelfvertrouwen bij het kind. Hierbij worden interventies, praktische handvatten en tools direct in de thuissituatie ingezet.

Aanvragen

U vraagt thuisbegeleiding telefonisch aan, maar ook de huisarts of een andere hulpverlener kan de aanvraag doen. U kunt zich ook melden bij uw gemeente. Als de aanvraag bij thuisbegeleiding binnen is, bespreken we hoe het verder gaat.

Direct contact

Neem voor meer informatie contact met ons op via 088 - 97 20 222. Of mail naar: thuisbegeleiding@amstelring.nl. Wij helpen u graag verder!

Ook interessant: