Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Weggeefkelder: voor wie het echt nodig heeft

Vrouw buiten bij klimtoestel en twee kinderen die met haar haar spelen
De Weggeefkelder voor regio Amstelveen en regio Amsterdam is na 7 jaar helaas gestopt. Wil je meer informatie over wat de Weggeefkelder was? Lees dan verder.

De Weggeefkelder verzamelt tweedehands spullen die in een huishouden nodig zijn. Zoals een keukentafel, pannenset, kinderspullen, kledingkast, gordijnen, koelkast en een fiets. De Weggeefkelder van Amstelring biedt mensen die in moeilijke situaties zitten ook de kans om werkervaring op te doen en nuttig bezig te zijn. Bijvoorbeeld spullen controleren, ophalen en wegbrengen, kleine reparaties doen, de boekhouding bijhouden en de Facebookpagina beheren. 

Armoedebestrijding en social return

De Weggeefkelder is een initiatief van thuisbegeleiders van Amstelring. Zij willen hun thuiswonende cliënten in regio Amstelveen en regio Amsterdam snel en makkelijk voorzien van goede tweedehandsspullen én hen een werkervaringsplek bieden. Bevordering van participatie, social return en armoedebestrijding zijn de kerngedachten achter de Weggeefkelder.

De boel structureel weer op de rit krijgen

Een thuisbegeleider komt thuis bij mensen, die door omstandigheden onvoldoende grip op hun leven hebben. Bijvoorbeeld als er grote financiële problemen zijn en de zaken structureel niet goed lopen; in het gezin, het huishouden of bij de opvoeding van kinderen. Soms is er sprake van verslavings- of gedragsproblematiek. Door de problemen belanden mensen meestal op of onder de armoedegrens. De juiste hulp inschakelen of zelf aan oplossingen werken is dan erg lastig. Thuisbegeleiders van Amstelring helpen om de boel structureel weer op de rit te krijgen. Een basisvoorwaarde daarbij is een ingericht huis met goed werkende spullen. Dat geldt zeker als er kinderen bij zijn.

Actief zoeken naar een match

Mensen die het echt nodig hebben, kunnen bij de Weggeefkelder komen kijken of er iets van hun gading bij is. Ook kunnen ze telefonisch of per mail opgeven welke goederen zij zoeken. De vrijwilligers van de Weggeefkelder zoeken vervolgens in de voorraad of zetten een vraag uit op Facebook. Goederen worden rondgebracht of kunnen worden opgehaald. Bij de ingebrachte tweedehandsartikelen wordt altijd actief een match gezocht, bijvoorbeeld via de thuisbegeleiders van Amstelring of via Facebook.

Meer weten over de WeggeefKelder?

Wilt u goederen inbrengen, wilt u meehelpen of heeft u zelf dringend spullen nodig? Of wilt u bijdragen aan de overheadkosten (huur ruimte, kosten voor rondrijdende bestelbus)?

Inbrengen van goederen

Goederen worden niet zomaar geaccepteerd. Eerste checken we of het schoon en heel is en of het goed werkt, zodat we niet met onbruikbare spullen komen te zitten. Maak voor het inbrengen van goederen per mail een afspraak.

Adres 

Weggeefkelder (in de zusterflat van Verpleeghuis Vreugdehof)
De Klencke 111
1083 HH Amsterdam

Lees ook: