Kosten thuiszorg

Als u merkt dat het thuis niet meer alleen lukt? Bijvoorbeeld bij douchen, aankleden of het innemen van medicijnen. Dan is thuiszorg misschien wat voor u. De kosten voor thuiszorg worden vergoed via uw zorgverzekeraar of de Wet langdurige zorg (Wlz).

Bel 088 – 97 20 200 voor antwoord op al uw vragen over thuiszorg.

Kosten thuiszorg

Hoeveel u bijbetaalt aan de zorg, hangt af van het type zorg dat u krijgt en welke indicatie u heeft. Voor thuiszorg heeft u altijd een indicatie nodig. Lees meer over het regelen van een indicatie.  

Heeft u een indicatie voor Wlz? Dan worden uw kosten gedeeltelijk vergoed en betaalt u een eigen bijdrage. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) stelt vast wat uw eigen bijdrage is. Op de website van het CAK kunt u uitrekenen hoe hoog uw eigen bijdrage is.  Deze berekening is een schatting. Het uiteindelijke bedrag dat u moet betalen kan hoger of lager uitvallen.

Heeft u via de Zorgverzekeringswet (Zvw) recht op zorg? Uw verzekeraar vergoedt de kosten die binnen de basisverzekering vallen. Voor deze kosten geldt geen eigen risico en geen eigen bijdrage. Raadpleeg voor alle voorwaarden de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Meer over thuiszorg bij Amstelring.  

Kosten hulpmiddelen

Heeft u hulpmiddelen nodig? Bijvoorbeeld een rollator, krukken of comfortartikelen. Dan zijn deze te koop of te huur bij de Thuiszorgwinkels van Amstelring/Medipiont. De experts van de thuiszorgwinkels geven u graag persoonlijk advies en helpen u bij de aanvraag van uw indicatie. Afhankelijk van het soort hulpmiddel wordt deze vergoed via uw zorgverzekeraar (Zvw) of gemeente (Wmo).

Contact

Heeft u vragen over zorgkosten of hulp nodig bij het aanvragen een indicatie?

Bel onze Zorgexperts: 088 – 97 20 200

Of stuur een mail