Diëtist als u thuis woont

Een fitte oude dag, ondanks de ongemakken van ouderdom, een langdurige ziekte of dementie? Dat begint met goed eten. Vraag daarom de diëtist van Amstelring welke voeding het beste bij u past.

Hoe werkt de diëtist voor ouderen

De diëtist brengt samen met u uw eetgewoontes, medicijngebruik en leefstijl in kaart. Op basis van die informatie en uw wensen geeft de diëtist een voedingsadvies op maat. Daarna is de diëtist er om u te helpen bij het volgen van het dieet. Door het juiste dieet zult u zich fitter voelen, meer weerstand hebben en sneller herstellen na een ziekte.

De meest voorkomende redenen om hulp te vragen van een diëtist zijn:

  • verhogen van de weerstand
  • sneller herstellen na ziekte
  • verminderen klachten chronische ziekte
  • onbedoeld gewichtsverlies
  • goed kunnen slikken en kauwen

Heeft u dementie, dan kan de diëtist een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van uitdroging en ondervoeding.

Kosten

Als u een diëtist raadpleegt, heeft u recht op 3 uur vergoeding uit de basisverzekering. Dit valt onder het wettelijk verplichte eigen risico. Heeft u meer dan 3 uur dieetbehandeling nodig, dan hangt het af van uw pakket of de aanvullende verzekering deze kosten vergoedt. Kijk voor meer informatie op kostenoverzicht vergoedingen dieetadvies

Neemt u op verwijzing van een arts deel aan een Ketenzorgprogramma voor diabetes, longziekten (COPD) of hart- en vaatziekten (CVRM)? Dan worden alle kosten vergoed en vallen deze niet onder het wettelijk verplichte eigen risico.

Afspraak maken met de diëtist

U kunt zelf een afspraak maken met de diëtist van Amstelring. Een verwijsbrief is meestal niet nodig. Neem contact op met het huis van Amstelring bij u in de buurt en vraag naar de diëtist. Of bel naar 088 - 97 20 200 of stuur een mail naar dieet@amstelring.nl.

Lees meer over de diëtist bij: