Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.

Diëtist voor ouderen

Diëtist praat met oude man met pakjes drinkvoeding Nutricia Fantomalt en Sorgente Ensure Plus
Een fitte oude dag, ondanks de ongemakken van ouderdom, een langdurige ziekte of dementie? Dat begint met goed eten. Vraag daarom de diëtist van Amstelring welke voeding het best bij u past.

Hoe werkt de diëtist voor ouderen?

De diëtist brengt samen met u uw eetgewoontes, medicijngebruik en leefstijl in kaart. Op basis van die informatie en uw wensen geeft de diëtist een voedingsadvies op maat. Daarna is de diëtist er om u te helpen bij het volgen van het dieet. Door het juiste dieet zult u zich fitter voelen, meer weerstand hebben en sneller herstellen na een ziekte.

De meest voorkomende redenen om hulp te vragen van een diëtist:

  • verhogen van de weerstand
  • sneller herstellen na ziekte
  • verminderen klachten chronische ziekte
  • onbedoeld gewichtsverlies
  • goed kunnen slikken en kauwen

Heeft u dementie, dan kan de diëtist een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van uitdroging en ondervoeding.

Kosten dieetadvies

Als u een diëtist raadpleegt, heeft u recht op 3 uur vergoeding vanuit de basisverzekering. Voor de basisverzekering heeft elke volwassene een verplicht eigen risico. Wanneer uw zorgkosten het bedrag voor het wettelijk verplichte eigen risico overstijgen, betaalt de verzekering de diëtist volledig.

Neemt u op verwijzing van een arts deel aan een ketenzorgprogramma voor diabetes, longziekten (COPD) of hart- en vaatziekten (CVRM)? Dan worden alle kosten vergoed en vallen deze niet onder het wettelijk verplichte eigen risico.

Heeft u meer dan 3 uur dieetbehandeling nodig? En bent u aanvullend verzekerd? Check of uw zorgverzekeraar vanuit de uw aanvullende zorgverzekering vergoeding geeft voor dieetadvies.

Afspraak maken met de diëtist

U kunt zelf een afspraak maken met de diëtist van Amstelring. In de polisvoorwaarden van uw (aanvullende) zorgverzekering staat of u een verwijzing nodig heeft of niet

Diëtetiek voor ouderen bij Amstelring

Aalsmeer:  Rozenholm

Amsterdam:  De Bogt (West) - De Drie Hoven (Nieuw-West) - De Klinker (West) - Leo Polak (Nieuw-West) - De Makroon (Centrum) - De Rietvinck (Centrum) - De Venser (Zuidoost) - Vreugdehof (Zuid) - Willem Drees-Oostpoort (Oost) - Het Schouw (Noord)

Amstelveen:  
Groenelaan

Hoofddorp:  
Bornholm - Floriande

Uithoorn:  
Het Hoge Heem

Zwanenburg:  
Eigen Haard

Lees meer over de diëtist bij: