Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

Verwijzers: tijdelijke zorg Amstelland en Haarlemmermeer

Bent u huisarts of een arts van de Spoedeisende Hulp? En wilt u uw patiënt aanmelden voor eerstelijns verblijf (ELV) of crisisopname WLZ? Dan kunt u 24 uur per dag en 7 dagen in de week bellen met het Aanmeldportaal Tijdelijke Zorg Amstelland en Haarlemmermeer. Zo weet u direct of er in de regio voor uw patiënt een plek beschikbaar is.

Hoe werkt het?

  1. Bespreek met de patiënt/familie of er voorkeur is voor opname dichtbij huis of elders in de regio Amstelland en Haarlemmermeer.
  2. Zorg dat u de benodigde gegevens (waaronder het BSN) van de patiënt paraat heeft.
  3. Bel: (023) 555 60 04 (alleen voor huisartsen en artsen van de Spoedeisende Hulp)
  4. Voer de postcode van het huisadres van de patiënt in. De telefoon schakelt automatisch door naar de medewerker die u verder kan helpen. Is de lijn bezet? Spreek uw naam en telefoonnummer in: wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.
  5. Tijdens het telefoongesprek verwerkt de medewerker van het Aanmeldportaal samen met u de aanmelding en voert een digitaal zorgtransferdossier in POINT in.

Let op

  • Het kan voorkomen dat er in de regio geen plek vrij is.
  • Wij zetten ons intensief in om met u een oplossing te vinden. Ondertussen blijft u als huisarts verantwoordelijk voor de patiënt.
  • Tijdens kantooruren kunt u eventueel collegiaal overleggen met een Specialist Ouderengeneeskunde (SO). Buiten kantoortijden wordt door ons standaard een SO geraadpleegd.

Handig

Het Aanmeldportaal Tijdelijke Zorg Amstelland en Haarlemmermeer is een gezamenlijk initiatief van Zorgcentrum Aelsmeer, Amstelring, Brentano, Cordaan, R.K. Stichting, Zorgcentra Meerlanden, Stichting PCSOH en Zonnehuisgroep Amstelland en de huisartsenorganisaties in Amstelland en Haarlemmermeer.

Onze locaties voor tijdelijke zorg

Amstelring biedt tijdelijke zorg aan voor de regio Amstelland en Haarlemmermeer vanuit de volgende locaties: