Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Meer informatie over De Venser

Bezoektijden

Familieleden, vrienden en kennissen zijn elke dag van harte welkom. Er zijn geen speciale bezoektijden. Maar in de 2 groepswoningen voor mensen met dementie geldt wel een bezoektijd, namelijk van 11.00 en 20.00 uur.  

Goed bereikbaar met openbaar vervoer

De Venser is met het openbaar vervoer (OV) makkelijk bereikbaar. Metrostation Strandvliet en station Bijlmer liggen in de buurt.

Plan uw OV naar De Venser

Parkeren in omgeving

U kunt parkeren op het parkeerterrein van De Venser.

Plan uw route naar De Venser

Voorzieningen in de buurt

Allerlei voorzieningen zijn in de nabijheid. Op een steenworp afstand liggen de Johan Cruijff ArenA en Ziggo Dome. Winkelcentrum De Amsterdamse Poort is dichtbij en biedt volop grote en kleine winkels, fastfood ketens, restaurants en een pinautomaat. Met elke woensdag en vrijdag een gezellige markt. Op vrijdag rijdt ons busje op en neer naar Amsterdamse Poort.

Prachtige wandeltuin

Een wandeling maken en genieten van bloemen en bloeiende bomen? Dat kan in onze grote en goed onderhouden tuin. Bomen, bloemen, wandelpaden, een rozentuin, een vijver met fontein: het is er goed vertoeven.

Terras

Wie ervan houdt om lekker buiten te zitten met mooi weer is bij De Venser aan het juiste adres. Ons ruime terras grenst aan het restaurant en kijkt uit op de prachtige groene tuin.

Activiteiten

Wilt u met uw handen bezig zijn? Of iets nieuws leren en meemaken? In De Venser maken activiteitenbegeleiders en vrijwilligers veel mogelijk, zoals tekenen, zingen, dansen op muziek uit de goede oude tijd, optredens, bingo, sjoelen, bloemschikken, handwerken, etc.

Eens per maand is er een katholieke en een protestantse kerkdienst. In gespreksgroepen worden levensvragen besproken onder leiding van onze humanistisch raadsvrouw.

Huisdieren in De Venser

Vogel, kat, hond, vissen: u mag uw huisdier meenemen. Maar de voorwaarde is wel dat u het dier zelf kunt verzorgen en dat het geen overlast veroorzaakt.

Faciliteiten

  • Biljarttafel
  • Winkeltje voor dagelijkse boodschappen
  • Bibliotheek
  • Computerclub
  • Kapsalon
  • Pedicure

Diversiteit

Keti Koti, Divali lichtjesfeest, Kerstmis, wij vieren het allemaal. Dankzij de verschillende culturele achtergronden van bewoners en medewerkers maakt u kennis met allerlei gewoontes en gebruiken. Dat maakt het levendig, dynamisch en interessant. Extra aandacht is er voor de Surinaamse en Antilliaanse cultuur.

Roze Loper

De Venser heeft het keurmerk ‘Roze Loper’. Dit betekent dat ook lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) ouderen en medewerkers heel gewoon zijn bij ons. Verschillen mogen er zijn.

Vrijwilligers en stagiairs

Onze vrijwilligers en stagiairs zijn goud waard. Vrijwilligers zijn in het bezit van een VOG (verklaring omtrent goed gedrag). Elke vrijwilliger vervult een belangrijke taak.

Meehelpen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Lokale cliëntenraad

Elk huis van Amstelring heeft een eigen cliëntenraad. De Cliëntenraad De Venser vertegenwoordigt de cliënten van De Venser. De cliëntenraad volgt het beleid van het locatiemanagement en geeft gevraagd en ongevraagd advies. De kwaliteit van de leefomstandigheden staat daarbij voorop. Iedere lokale cliëntenraad is vertegenwoordigd in de Centrale Cliëntenraad van Amstelring.

U kunt zelf deelnemen aan de cliëntenraad. Een cliëntenraad bestaat uit cliënten, familieleden, zaakwaarnemers, contactpersonen of personen die door een cliënt zijn gemachtigd.

Wilt u deelnemen aan de cliëntenraad? Neem contact op met de cliëntenraad. Vraag ernaar bij de receptie of de locatiemanager

Lees meer over de cliëntenraden van Amstelring.