Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Geestelijke verzorging

Bejaarde vrouw grijs haar met deken om zich heen en oude man kijkt je vrolijk aan
Wilt u graag praten over wat u bezighoudt? Bijvoorbeeld over het ouder worden, de zin van het leven, toenemende afhankelijkheid of afscheid? Dan is de geestelijk verzorger er voor u.

Wanneer spreken met een geestelijk verzorger?

De meest voorkomende redenen voor een goed gesprek met een geestelijk verzorger zijn:

  • luchten van uw hart
  • bespreken van uw situatie
  • zoeken van antwoorden op uw levens- of geloofsvragen
  • delen van uw persoonlijke inspiratie en kracht
  • steun zoeken bij uw gewoonten en gebruiken
  • begeleiding bij uw levenseinde

Geheimhoudingsplicht geestelijk verzorger 

Wat u met uw geestelijk verzorger bespreekt blijft geheim. Want elke geestelijk verzorger heeft een beroepsgeheim. Zonder uw toestemming mag de geestelijk verzorger niemand vertellen wat u heeft besproken. U bent er dus van verzekerd dat elk gesprek vertrouwelijk is.

Levensovertuiging of geloof geestelijk verzorger

Het maakt niet uit wat uw levenshouding is. In de huizen van Amstelring werken geestelijk verzorgers met verschillende achtergronden: humanistisch, katholiek en protestants. Heeft u liever uw eigen humanistisch raadsman/-vrouw, priester, predikant, imam, rabbijn of pandit? Dan zijn deze van harte welkom in onze huizen. En als u dat wilt, helpt de geestelijk verzorger bij het leggen van contact.

Gespreksgroepen

Wilt u graag steun zoeken bij elkaar? Dan kan dat ook, door aan te schuiven bij een gespreksgroep. Daar zijn bewoners elkaar tot steun en leren van elkaar. De thema’s wisselen per keer.

Begeleiding bij levenseinde geestelijk verzorger

Heeft u vragen over de dood? Dan is de geestelijk verzorger er ook voor u. De geestelijk verzorger denkt bijvoorbeeld met u mee over het afzien van een behandeling of euthanasie. En over wat u wensen zijn rond en na uw sterven. Daarnaast ondersteunt de geestelijk verzorger ook uw familie en vrienden.

Herdenkingsbijeenkomsten geestelijk verzorger

Iedereen die bij Amstelring heeft gewoond of gewerkt en is overleden wordt herdacht. Dat gebeurt in herdenkingsbijeenkomsten. Deze vinden plaats in alle huizen van Amstelring en worden geleid door de geestelijk verzorgers.

Afhankelijk van de situatie kunnen onze geestelijk verzorgers ook een uitvaart begeleiden. Er wordt daarvoor een redelijke vergoeding gevraagd.

Afspraak of contact met de geestelijk verzorger

Wilt u een geestelijk verzorger spreken? Vraag uw zorgteam of arts naar een doorverwijzing. Of stuur een mail naar secretariaatbehandelgroep@amstelring.nl