Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Staat u op de wachtlijst?

Als er tijdelijk geen plaats is in het verpleeghuis van uw keuze, dan komt u op een wachtlijst. Lees hier wat dit voor u betekent. En ook welke tussenoplossingen er zijn.

Bel 088 – 97 20 200 voor vragen over wachttijden in de verpleeghuizen.

Mijn gekozen verpleeghuis zit vol, wat nu?

Een Wlz-indicatie geeft u recht op zorg met verblijf. Dit recht is niet per sé verbonden aan een verpleeghuis naar eigen keuze. Natuurlijk hopen wij dat u in het huis van uw voorkeur terecht kunt. Maar als dit huis vol is, dan komt u op een wachtlijst te staan.

Actief wachtend

AIs de noodzaak voor opname zo groot is dat u niet kunt wachten op een plek in het verpleeghuis van uw wens? Dan krijgt u de status ‘actief wachtend’. Onze Zorgexperts zoeken dan een andere passende plek voor u, meestal binnen drie weken.

Het kan voorkomen dat het andere huis niet in de gewenste wijk of plaats ligt. Als u de aangeboden plek niet wilt hebben, dan wordt u automatisch ‘wens wachtend’. U houdt dus altijd het recht om te wachten op een plek in het huis van uw voorkeur. Ook als u tijdelijk elders bent opgenomen.

Wens wachtend

Heeft het verpleeghuis van uw voorkeur een wachtlijst? En bent u in staat thuis te wachten tot er een plek voor u is? Dan krijgt u de status ‘wens wachtend’. Indien nodig ontvangt u dan al zorg, bijvoorbeeld thuiszorg of dagbesteding. Dit heet overbruggingszorg. Onze Zorgexperts regelen de overbruggingszorg voor u.

Slapend wachtend 

U heeft een verpleeghuis op het oog, maar u wilt nog niet verhuizen. In dat geval krijgt u de status ‘slapend wachtend’. Amstelring regelt dan uw overbruggingszorg. Deze krijgt u thuis, eventueel in combinatie met dagbesteding. Zodra u besluit om naar een verpleeghuis te gaan, wijzigen onze Zorgexperts uw status naar ‘actief - of wens wachtend’. Hierbij houden zij uiteraard rekening met uw wensen en voorkeuren.

Meer weten over wachtlijst verpleeghuis? 

Heeft u vragen over wachtlijsten of hulp nodig?

Bel onze Zorgexperts: 088 – 97 20 200. Of stuur een mail.