Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.

Psycholoog voor ouderen

Voelt u zich somber, angstig of depressief? Heeft u last van vergeetachtigheid of concentratieproblemen? Vraag dan naar de psycholoog in een huis van Amstelring of bij u thuis. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van ouderen met geestelijke klachten.

Wanneer naar de psycholoog voor ouderen?

De meest voorkomende redenen om naar de  psycholoog te gaan zijn:

  • toenemende vergeetachtigheid
  • zorgen over uw geestelijke gezondheid
  • als anderen zich zorgen maken over uw geestelijke gezondheid
  • stemmingswisselingen
  • terugkerende angsten
  • aanhoudende somberheid

Hoe werkt de psycholoog voor ouderen

De psycholoog onderzoekt samen met u hoe u het beste kunt omgaan met uw klachten. U krijgt advies over de behandelwijzen, bijvoorbeeld voor het volgen van een geheugen- of concentratie training bij toenemende vergeetachtigheid.

Ook als mantelzorger kunt u terecht bij de Amstelring psycholoog, bijvoorbeeld voor advies over hoe het beste om te gaan met gedragsveranderingen van partner of ouder.

Kosten

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor vergoeding van psychologische zorg? Hier vindt u meer informatie over kosten psycholoog

Afspraak met de psycholoog

Een verwijzing naar de psycholoog vraagt u aan bij uw huisarts of specialist ouderengeneeskunde. Uw behandeling vindt plaats in een huis van Amstelring  bij u in de buurt. Bent u niet in staan naar de een locatie te komen, dan komt de psycholoog bij u thuis.

Psycholoog voor ouderen bij Amstelring

Aalsmeer:  Rozenholm 

Amsterdam:  De Bogt (West) - De Drie Hoven (Nieuw-West) - De Klinker (West) - Leo Polak (Nieuw-West) - De Makroon (Centrum) - De Rietvinck (Centrum) - De Venser (Zuidoost) - Vreugdehof (Zuid) - Willem Drees-Oostpoort (Oost) - Het Schouw (Noord) 

Amstelveen:  
Groenelaan

Hoofddorp:  
Bornholm - Floriande 

Uithoorn:  
Het Hoge Heem 

Zwanenburg:  
Eigen Haard 

Contact

Wilt u een psycholoog spreken?

Lees meer over de psycholoog bij: