Psycholoog als u thuis woont

Voelt u zich somber, angstig of depressief? Heeft u last van vergeetachtigheid of concentratieproblemen? Vraag dan naar de psycholoog in een huis van Amstelring of bij u thuis. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van ouderen met geestelijke klachten.

Wanneer naar de psycholoog voor ouderen?

De meest voorkomende redenen om naar de  psycholoog te gaan zijn:

  • toenemende vergeetachtigheid
  • zorgen over uw geestelijke gezondheid
  • als anderen zich zorgen maken over uw geestelijke gezondheid
  • stemmingswisselingen
  • terugkerende angsten
  • aanhoudende somberheid

Hoe werkt de psycholoog voor ouderen

De psycholoog onderzoekt samen met u hoe u het beste kunt omgaan met uw klachten. U krijgt advies over de behandelwijzen, bijvoorbeeld voor het volgen van een geheugen- of concentratie training bij toenemende vergeetachtigheid.

Ook als mantelzorger kunt u terecht bij de Amstelring psycholoog, bijvoorbeeld voor advies over hoe het beste om te gaan met gedragsveranderingen van partner of ouder.

Kosten

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor vergoeding van psychologische zorg? Hier vindt u meer informatie over kosten psycholoog

Afspraak met de psycholoog

Een verwijzing naar de psycholoog vraagt u aan bij uw huisarts of specialist ouderengeneeskunde. Uw behandeling vindt plaats in een huis van Amstelring  bij u in de buurt. Bent u niet in staan naar de een locatie te komen, dan komt de psycholoog bij u thuis.

Contact

Wilt u een psycholoog spreken? Neem contact op met het huis van Amstelring bij u in de buurt en vraag naar de psycholoog. U kunt ook bellen naar (020) 541 61 79, of stuur een mail naar psychologie@amstelring.nl.

Lees meer over de psycholoog bij:

COPD
CVA (beroerte)
dementie
dwarslaesie
revalidatie
de ziekte van Parkinson