Wegwijzer wonen met zorg

Gaat het thuis wonen niet meer? Of vindt u het een fijn en veilig idee dat er altijd zorg in de buurt is? Amstelring biedt verschillende woonmogelijkheden met zorg. Welk type huis met zorg past bij u en uw situatie? Ook voor revalidatie of tijdelijke zorgvraag biedt Amstelring mogelijkheden.

Waar u ook woont bij ons, u woont veilig en kunt rekenen op liefdevolle zorg. Bij Amstelring vindt u de volgende type huizen:

Weet u al welk type huis u zoekt? Vind dan hier het huis bij u in de buurt

Wilt u weten hoe u een weloverwogen keuze maakt voor een huis? Hier vindt u een aantal handige tips.

Groepswonen: kleinschalig en huiselijk

Een huiselijke sfeer, het gezelschap van anderen en toch voldoende privacy. In een groepswoning heeft ieder een eigen zitslaapkamer. In de gemeenschappelijke woonkamer wordt gekookt, gegeten, de krant (voor)gelezen en zijn er gezellige activiteiten. Een groepswoning biedt doorgaans plaats aan 6 tot 8 mensen. Er zijn groepswoningen voor mensen met dementie (pg) en met een chronische ziekte. 

Vind een groepswoning bij u in de buurt.

Verpleeghuis of verzorgingshuis: alles dichtbij

Als u merkt dat thuis wonen door ziekte, ouderdom of dementie niet meer gaat, dan is verhuizing naar een verpleeghuis of verzorgingshuis vaak een uitkomst. Er is 24 uur per dag, 7 dagen per week professionele zorg aanwezig. U woont er veilig, ontvangt zorg met aandacht en kunt meedoen aan leuke activiteiten. Vaak zijn er nog extra voorzieningen zoals een kapper, restaurant en een winkeltje. 

Vind een verpleeghuis of verzorgingshuis bij u in de buurt.

Revalidatieafdeling: samen werken aan uw herstel

Als u na een ongeval, operatie of een ziekenhuisopname niet terug kunt naar huis, is een verblijf bij een revalidatieafdeling wel zo fijn. Bijvoorbeeld na een CVA (beroerte), operatie of oncologische behandeling. Bij een revalidatieafdeling ontvangt u begeleiding en ondersteuning gericht op herstel. Er zijn zorgverleners en behandelaren zoals een specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, logopedist en ergotherapeut. 

Vind een revalidatiehuis bij u in de buurt.

Tijdelijk verblijf of ZorgHerberg: herstellen of ontlasten mantelzorg

Is thuis wonen nu even geen optie? Omdat u moet herstellen van een operatie of een behandeling bij hartklachten, longproblemen of een beroerte? Dan is tijdelijk verblijf [ LINK naar pagina tijdelijk verblijf] bij Amstelring een goede zet. Ook als uw mantelzorg tijdelijk rust nodig heeft. Uitstekende zorg met oog voor u. U verblijft in een eigen kamer of appartement, en maakt gebruik van de gemeenschappelijke woonkamer en voorzieningen. 

Vind een tijdelijk verblijf bij u in de buurt. 

Transferafdeling in VUmc: zorg na ziekenhuisopname

De Transferafdeling in VUmc is er voor wie na behandeling in het ziekenhuis niet direct naar huis kan of wacht op een vervolgvoorziening. Een vervolgvoorziening is bijvoorbeeld een verpleeghuis, revalidatieafdeling of groepswoning.

Lees meer over de Transferafdeling in VUmc 

Hospice: een waardige laatste levensfase

Een hospice is een veilige en huiselijke omgeving voor palliatieve zorg, zorg in de laatste levensfase. Wanneer genezing niet meer mogelijk is en er thuis niet voldoende begeleiding is, kan palliatieve zorg in een hospice de juiste keuze zijn. In een hospice ervaart u alle (gast)vrijheid, met voldoende privacy en ruimte voor persoonlijke wensen en voorkeuren. Een multidisciplinair team staan u en uw naasten bij met goede zorg, begeleiding en passende pijnbestrijding. 

Vind een  hospice bij u in de buurt.

Seniorenwoning of aanleunwoning

Volledig zelfstandige woningen, bijvoorbeeld in de vorm van een appartement. Meestal naast of in de buurt van een verpleeghuis, dus een veilig gevoel. Bij een seniorenwoning naast een Amstelringlocatie kunt u gebruik maken van de voorzieningen van het verpleeghuis en meedoen met activiteiten. Voor persoonlijke ondersteuning kunt u gebruik maken van diensten aan huis, hulp bij huishouden, dagbesteding of thuiszorg. De woning huurt u via woningnet.nl, een woningcorporatie of makelaar.

Lees meer over senioren- en aanleunwoningen dichtbij Amstelring locaties.

Vragen over onze verpleeghuizen of woonvormen?

Heeft u een vraag? We helpen u graag!

Snel contact met een Zorgexpert: 088 - 97 20 200. Of stuur een mail.

Verpleeghuis bij u in de buurt