Ergotherapie als u thuis woont

Wilt u eten of tv kijken in een comfortabele stoel ? Heeft u hulpmiddelen nodig bij het opstaan, aankleden of andere dagelijkse activiteiten? Dan biedt de ergotherapeut u hulp op maat. Zodat u thuis de dingen kunt blijven doen die voor u belangrijk zijn.

Ergotherapie voor ouderen

De ergotherapeut is er om u te helpen bij uw dagelijkse handelingen. Bijvoorbeeld als bewegen moeilijk gaat of de kracht ontbreekt om iets voor elkaar te krijgen. De ergotherapeut houdt rekening met uw wensen en maakt samen met u een behandelplan dat bij u past.

Vaak bestaat ergotherapie uit oefenen en trainen van dagelijkse handelingen. U moet dan denken aan:

  • wassen en aankleden
  • aantrekken van schoenen
  • eten en drinken

Heeft u een beperking? Dan zoekt de ergotherapeut samen met u naar een praktische oplossing. Zo adviseert en helpt de ergotherapeut bij de aanvraag en het gebruik van hulpmiddelen.

Kosten

Als u thuis woont, wordt ergotherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Wij declareren de behandelingen direct bij de verzekering. Uw verzekeraar verrekent de kosten met uw eigen risico.

Afspraak maken met de ergotherapeut

U kunt zonder verwijzing een afspraak maken met de ergotherapeut. Neem contact op met een huis van Amstelring bij u in de buurt en vraag naar de ergotherapeut. Neem contact door te bellen met 088 - 97 20 200 of stuur een mail naar ergotherapie@amstelring.nl.

Lees meer over ergotherapie bij: