Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Ergotherapie

Twee dames oma buiten op duofiets met gebouwen op achtergrond
Wilt u eten of tv kijken in een comfortabele stoel ? Heeft u hulpmiddelen nodig bij het opstaan, aankleden of andere dagelijkse activiteiten? Dan biedt de ergotherapeut u hulp op maat. Zodat u de gewone dingen kunt blijven doen die voor u belangrijk zijn.

Ergotherapie op maat voor ouderen

De ergotherapeut is er om u te helpen bij uw dagelijkse dingen. Bijvoorbeeld als bewegen moeilijk gaat of de kracht ontbreekt om iets voor elkaar te krijgen. De ergotherapeut houdt rekening met uw wensen en kijkt naar wat u kunt om samen met u een behandelplan te maken dat bij u past.

Vaak bestaat ergotherapie uit oefenen en trainen van dagelijkse handelingen. U moet dan denken aan:

  • wassen en kleden
  • aantrekken van schoenen
  • eten en drinken

En mocht u een beperking hebben? Dan zoekt de ergotherapeut samen met u naar een praktische oplossing, zoals het gebruik van hulpmiddelen.

Vraagt u zich af wat het verschil tussen een ergotherapeut en een fysiotherapeut is? Linda Konijn (ergotherapeut) en Joyce van Noorloos (fysiotherapeut) geven een kraakheldere uitleg.

Afspraak met de ergotherapeut

Uw verwijzing naar de ergotherapeut vraagt u aan bij de specialist ouderengeneeskunde in uw verpleeghuis of groepswoning.

Contact

Heeft u een vraag voor onze ergotherapeuten? Vraag uw zorgteam of arts naar een doorverwijzing. Woont u thuis? Bel naar 088 - 972 02 34, of stuur een mail naar cbs@amstelring.nl.