Wij gebruiken cookies en scripts om onze website te verbeteren. Meer informatie over het privacy- & cookiebeleid van Amstelring

Print deze pagina

Zorg regelen

Als er zorg nodig is, moet er vaak veel uitgezocht en geregeld worden. Hulp van mensen die de zorgsector goed kennen, is dan prettig.

Zorgbemiddelaars om u te helpen

Zorgbemiddelaars kennen alle vormen van zorg en bespreken met u de mogelijkheden, de regelgeving en procedures. Neem contact op met een zorgbemiddelaar via 088 - 97 20 200 (lokaal tarief) of per mail via het contactformulier.
 

Zelf op onderzoek uit: tips

Bent u in de gelegenheid om – samen met familie of vrienden – op zoek te gaan een passende vorm van zorg? Dan zijn deze tips nuttig:
 • Bepaal welke ziekte of aandoening het meest op de voorgrond staat.
 • Bedenk of thuis blijven wonen een reële optie is. Bespreek deze vraag met de (huis)arts, familie en vrienden.
 • Als thuis blijven wonen een reële optie is, bekijk dan de mogelijkheden voor thuiszorg, dagbesteding en huishoudelijke hulp.
 Als thuis wonen niet meer mogelijk is kunt u deze tips doorlopen:
 1. Wat is de beste keuze: een verpleeghuis of een kleinschalige groepswoning? Bekijk ook de wegwijzer voor wonen met zorg,
 2. Heeft u een voorkeur qua gemeente of wijk?
 3. Welke huizen spreken u het meest aan? Bekijk het overzicht met alle verzorg-, verpleeghuizen en groepswoningen.
 4. Maak eventueel een afspraak voor een rondleiding.
 5. Bespreek uw bevindingen met een zorgbemiddelaar van Amstelring, telefonisch te bereiken op: 088 - 97 20 200 (lokaal tarief).
 6. Bekijk de wachttijden van uw huis naar keuze.
 7. Vraag naar een globale inschatting van de kosten en de eigen bijdrage.
 8. Er is een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. U kunt deze zelf aanvragen, een arts of verpleegkundige kan dat doen, maar de zorgbemiddelaar kan er ook bij helpen. 
 9. Lees ook de folder van het Centrum Indicatiestelling zorg (CIZ) over aanvraag van zorg uit Wlz- en wat u vervolgens van het CIZ kunt verwachten.


Contact met een zorgbemiddelaar

Neem contact op met een zorgbemiddelaar via telefoonnummer: 088 - 97 20 200 (lokaal tarief) of per mail via het contactformulier.
 
 

Contact met Amstelring:

088 - 97 20 200 (lokaal tarief)

Stel uw vraag

 

Veelgestelde vragen