Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

De Nieuwe Sint Jacob bij dementie

De Nieuwe Sint Jacob: veilig wonen met zorg bij dementie
  • Persoonsgericht wonen bij dementie
  • Afgestemd op uw situatie en mogelijkheden
  • Prachtlocatie in Amsterdam
Als thuis wonen door dementie niet meer gaat, is het fijn dat er een plek is waar u comfortabel woont en de zorg krijgt die bij u past. Die plek vindt u in De Nieuwe Sint Jacob, midden in levendig Amsterdam. In het monumentale gebouw recht tegenover Artis bevinden 36 gloednieuwe appartementen als kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. Mogen we u, of uw partner, hier verwelkomen?

Een historische woonlocatie

De Nieuwe Sint Jacob ontstaat op de historische plek in Amsterdam waar ooit het R.K. Oude Mannen- en Vrouwenhuis Sint Jacob stond. De monumentale kapel uit 1866 wordt nu met grote zorgvuldigheid gerestaureerd en verduurzaamd. Als bewoner van Amstelring woont u op een van de bovenste twee woonlagen. Hier bieden we u een kleinschalige woonvorm bij dementie.

Adres
Plantage Muidergracht 99A
1018 TN Amsterdam
--
Routebeschrijving

Een kleinschalige woonvorm die past bij dementie

Binnen de woonomgeving waar u kunt wonen met dementie is alles zoveel mogelijk afgestemd op uw situatie en mogelijkheden. Elke verdieping telt 2 ruime woon- en eetkamers en 18 appartementen die door het historische karakter van het monument elk een eigen vorm en uitstraling hebben. Welk appartement u ook kiest, er is altijd voldoende ruimte om uw woonomgeving naar uw eigen smaak in te richten. 

Ook in de gedeelde ruimtes is het goed toeven: hier vindt u veel gezellige hoekjes en zitgelegenheden. Op zonnige dagen is de lichte tuinkamer op de begane grond een fijne plek om te zijn. Hier vindt u ook de groene en veilige tuin. 

“Een prettige invulling van uw dag en een betekenisvolle relatie met uw familie en naasten zijn belangrijk. Maar wat u vroeger deed, wordt steeds moeilijker. Daarom blijven we met u en uw naasten in gesprek over wat voor u van betekenis is.”
Ingrid Schoemaker, zorgmanager De Nieuwe Sint Jacob

Een omgeving waar u en uw familie zich thuis voelt

Onze medewerkers zorgen er graag voor u dat in De Nieuwe Sint Jacob een fijne dag beleeft. U kunt er zijn wie u bent. U sluit aan bij de gezelligheid in de woonkamer als u dat wilt of trekt u terug op uw eigen appartement als u dat wilt. Net als thuis zijn uw familieleden en naasten er van harte welkom om de rol te vervullen die zij en u gewend zijn. Ons team werkt nauw met hen samen. Mogelijk vindt u het fijn dat uw partner dicht bij u woont. In De Nieuwe Sint Jacob komen ook tal van moderne huurappartementen. Prettige gedachte: als uw partner straks ook zorg nodig heeft, is deze altijd dichtbij.

Samenzeggenschap: samen kijken naar uw mogelijkheden

Bij Amstelring zorgen we er graag voor dat u samen met uw naasten zoveel mogelijk uw eigen routines en gewoonten kunt behouden én nieuwe kunt ontwikkelen. Daarom leren we u en uw familie al graag vóór de verhuizing kennen. Samen zoeken we naar manieren om een vertrouwde, herkenbare woonomgeving te bouwen. Samenzeggenschap noemen we dat.

“We organiseren bijeenkomsten om elkaar te leren kennen én een start te maken met de mooie plek die De Nieuwe Sint Jacob wordt voor mensen met dementie.”
Ingrid Schoemaker, zorgmanager De Nieuwe Sint Jacob

De Nieuwe Sint Jacob: levensloopbestendig wonen

De 36 appartementen van Amstelring maken deel uit van het nieuwbouwproject De Nieuwe Sint Jacob. Hier woont u straks samen met vele andere senioren. Zij wonen in een van de 305 huurappartementen of 20 stadswoningen, en leiden – net als u – een leven dat zo goed mogelijk bij hen past. Geheel zelfstandig als dat kan, en met meer zorg en ondersteuning als dat nodig is. Zo kan iedereen hier met een gerust hart ouder worden. Lees meer over deze appartementen met zorg dichtbij.

Rondleiding aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!