ZorgHerberg Oostpoort: tijdelijk verblijf

Afbeelding van ZorgHerberg Oostpoort: tijdelijk verblijf
  • Aansterken en herstellen
  • Tijdelijk verblijf met zorg
  • Een zorgzaam team
Heeft u tijdelijk verblijf met zorg en hulp nodig? In de ZorgHerberg verblijft u een paar dagen tot een paar weken. Bijvoorbeeld omdat u gevallen bent, om na een heupoperatie te herstellen totdat u weer thuis kunt wonen of omdat u wacht op een opname in een verpleeghuis. Misschien is uw mantelzorger ziek geworden. We helpen u met alles wat u nodig heeft om aan te sterken en optimaal te herstellen.

Tijdelijk verblijf in ZorgHerberg Oostpoort

In ZorgHerberg Oostpoort kunt u tijdelijk verblijven met zorg, in een huiselijke sfeer. Rust, en ook wat beweging, goed eten en sociale contacten zijn belangrijk. Bij de een staat herstellen op de voorgrond, voor de ander zijn bewegen en activiteit belangrijker. De ZorgHerberg Oostpoort heeft 12 plaatsen voor tijdelijke zorg, ook wel Eerste Lijns Verblijf (ELV) genoemd.

‘Mijn man werd ziek en kon toen niet meer voor me zorgen. Door reuma heb ik eigenlijk de hele dag zorg nodig. Gelukkig kon ik hier in de ZorgHerberg terecht.’
Maartje B.

Adres
Polderweg 452
1093 KP Amsterdam
(020) 756 13 34
Routebeschrijving

U bent welkom in de ZorgHerberg Oostpoort

De ZorgHerberg is er voor mensen met een tijdelijke zorgvraag die niet thuis kan worden opgelost, zoals:

  • Ouderen die na een ziekenhuisopname nog onvoldoende zijn hersteld om naar huis te gaan.
  • Thuiswonende mensen die door ziekte of bijkomende problemen tijdelijk niet thuis verzorgd kunnen worden. 
  • Thuiswonende mensen van wie mantelzorger overbelast is geraakt.

Alles is aanwezig

De ZorgHerberg Oostpoort is kleinschalig en sfeervol ingericht met voldoende ruimte voor mensen in een rolstoel. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Er zijn kamers van 25 vierkante meter beschikbaar. Daar is alles al aanwezig zoals een bed, beddengoed, tafel met stoelen en een kledingkast. Kleine persoonlijke spullen van thuis mogen mee als u dat wilt. 

Een praatje maken met anderen

Er is een gemeenschappelijke ruimte waar u de andere gasten ontmoet. We zorgen samen voor levendigheid en activiteiten. We eten er gezamenlijk, maar in uw eigen kamer eten is ook mogelijk.

 

Zorgteam en vrijwilligers

Ons enthousiaste team bestaat uit professionele krachten én vrijwilligers. Samen bieden zij een goede mix van uitstekende zorgverlening, aandacht, gezelligheid, lekker eten en 24 uurs aanwezigheid. U behoudt uw eigen huisarts of kiest voor de arts die aan de ZorgHerberg Oostpoort verbonden is.

Beschikbaarheid

Voor verblijf in de ZorgHerberg kan een wachttijd zijn. Bekijk het overzicht met de wachttijden.

Wilt u snel meer informatie over Eerste Lijns Verblijf (ELV) in de ZorgHerberg Oostpoort? Bel: (06) 81 34 82 13 of (020) 756 13 34.

Indicatie en kosten

Uw huisarts geeft de indicatie af voor Eerste Lijns Verblijf (ELV laag en ELV hoog). U betaalt geen eigen bijdrage. ELV wordt door uw zorgverzekering vergoed, waardoor wel uw eigen risico wordt aangesproken. Meer informatie over kosten van tijdelijk verblijf

Het is ook mogelijk het tijdelijk verblijf in de ZorgHerberg geheel zelf te betalen, dan is er geen medische indicatie van uw huisarts nodig.

Snel contact en meer weten over ELV in de ZorgHerberg Oostpoort? Bel: (06) 81 34 82 13 of (020) 756 13 34.

Rondleiding en aanmelden

Wilt u meer weten over de ZorgHerberg Oostpoort? Bel: (06) 81 34 82 13 of (020) 756 13 34. Of stuur een mail.

Rondleiding aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!