Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

Fysiotherapie

Fysiotherapie oefenen met roeitrainer en fiets fitness apparaat door 2 oudere mensen en fysiotherapeut
Herstelt u van een operatie of breuk? Heeft u last van artrose in uw knie of heup? Of bent u bang om te vallen? Het zijn allemaal redenen om een afspraak te maken met de fysiotherapeut in uw verpleeghuis of groepswoning. De fysiotherapeut zorgt dat u zo goed en lang mogelijk in beweging blijft.

Hoe werkt de fysiotherapeut voor ouderen

De fysiotherapeut brengt samen met u uw klachten in kaart, waarbij gekeken wordt naar uw wensen. Vervolgens start de fysiotherapeut de behandeling die het beste bij u past. U moet dan denken aan oefeningen, begeleiding en advies. Indien nodig is er afstemming met andere behandelaars.

De belangrijkste redenen om naar de fysiotherapeut te gaan zijn:

  • revalidatie na operatie, breuk of CVA
  • minder pijn
  • valpreventie
  • conditietraining
  • concentratietraining
  • leren omgaan met hulpmiddelen

 

Heeft u een beperking als gevolg van een blijvende ziekte? Ook dan is de fysiotherapeut er voor u:

Het doel van de fysiotherapeut is er voor te zorgen dat u zo lang en fijn mogelijk in beweging blijft. Hierbij letten we erop dat uw conditie beter wordt en pijnklachten afnemen.

Vraagt u zich af wat het verschil tussen een ergotherapeut en een fysiotherapeut is? Linda Konijn (ergotherapeut) en Joyce van Noorloos (fysiotherapeut) geven een kraakheldere uitleg. 

Afspraak met de fysiotherapeut

Uw verwijzing naar de fysiotherapeut vraagt u aan bij de specialist ouderengeneeskunde in uw verpleeghuis of groepswoning.

Contact

Wilt u een fysiotherapeut spreken? Vraag uw zorgteam of arts naar een doorverwijzing.

Woont u niet in een verpleeghuis? Bel naar (020) 541 61 79. Of stuur een mail naar secretariaatbehandelgroep@amstelring.nl.