Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

De Venser: kleinschalig wonen bij dementie

Trotse vrouw in gezellig appartement in een verzorgingshuis
  • U bent belangrijk
  • Zorgzaam en deskundig
  • Veilig wonen
Begrip en liefdevolle aandacht is altijd belangrijk bij dementie. In De Venser vindt u aardige mensen die u opvangen en begeleiden. Het is een veilige omgeving voor mensen met dementie of de ziekte van Alzheimer. Uw familie kan ons helpen om u beter te leren kennen. Zo zorgen we er samen voor dat u zich goed voelt.

Kleinschalig wonen bij dementie in Amsterdam-Zuidoost

In De Venser is het verzorgd, kleinschalig en begeleid wonen. U ziet steeds dezelfde aardige gezichten want we werken met een vast zorgteam. Samen maken we er een goede dag van. Bijvoorbeeld met alledaagse activiteiten, wat rustmomenten en vrolijkheid.

Neem uw eigen spullen mee

Iedereen heeft een mooie eigen kamer met badkamer. Als u deze kamer samen met uw familie inricht met persoonlijke spullen, zal het snel als thuis voelen. Familie en vrienden zijn iedere dag welkom. Graag zelfs, want zij weten als geen ander wat uw levensstijl is en wat uw graag wilt doen. Elke groepswoning heeft 8 bewoners.

'Als ik bij mijn vader op bezoek ben ziet hij er ontspannen uit. Goed verzorgd ook.'
Zoon van bewoner in De Venser

Adres
Berthold Brechtstraat 1
1102 RA Amsterdam
(020) 756 52 00
Routebeschrijving

Het ritme van de dag

Overdag zijn we vaak in de gezamenlijke huiskamer. Er is tijd voor een praatje, er zijn activiteiten te doen en we eten er met z’n allen. Regelmatig maken we tussendoor wat lekkers klaar, pannenkoeken, roti,... Houdt u van een visje? Donderdags komt de visboer langs.

Betrokken zorgprofessionals

Wij luisteren naar u en uw familie. U kunt erop rekenen dat we ruime ervaring met dementie hebben en dat onze kennis up to date is. We leren met hulp van uw familie wat uw persoonlijke voorkeuren zijn, bijvoorbeeld bij het eten, aankleden en de verzorging. We zijn de hele dag aanwezig voor deskundige begeleiding. Medische en paramedische zorg is ook binnen handbereik.

Levensloop

Iedereen is anders en ook u bent betekenisvol. Graag maken we voordat u bij ons komt wonen, samen met uw familie, een levensloopbeschrijving. Hoe zag uw leven eruit? Welke bijzondere dingen zijn er gebeurd? U geeft ons zo handvatten om zo prettig mogelijk met u om te gaan.

 

Rondleiding aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!