Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Verpleeghuis Het Schouw

Oudere vrouw met rode trui in verzorgingshuis
  • Vriendelijke zorgverleners
  • Respect voor iedereen
  • Ruim modern gebouw
Woont u in Amsterdam-Noord? En kunt u door de gevolgen van ouderdom, een ziekte of dementie niet meer thuis zijn? Kom dan veilig en beschermd wonen in Het Schouw. Er is altijd een zorgprofessional dichtbij. Wie verknocht is aan Amsterdam-Noord voelt zich vast snel thuis in Het Schouw. Het bruist er van de inspirerende en hedendaagse activiteiten. Er zijn ook appartementen voor echtparen.

Snel contact met een Zorgexpert: 088 - 97 20 200

Rondleidingsvideo

Adres
Dollardplein 2
1025 XJ Amsterdam
(020) 756 40 00
Routebeschrijving

Het Schouw, beschermd wonen in een gezellige omgeving

Wie een modern, informeel verpleeghuis in Amsterdam-Noord zoekt, is bij Het Schouw aan het goede adres. Woonzorgcentrum Het Schouw ligt vlak naast winkelcentrum Boven ‘t Y en is goed bereikbaar met de metro. Het bestaat uit twee delen, met middenin een grote buurttuin. U woont er in een groepswoningen of in een ruim appartement. Het restaurant doet dienst als Huis van de Buurt, het is er dan ook altijd gezellig. Buurtbewoners uit Nieuwendam en Buikslotermeer komen er graag. Iedereen is welkom en respect hebben voor elkaar is hier heel gewoon. Het Schouw heeft het certificaat de 'Roze Loper'

‘Je bent hier zo in het winkelcentrum. Daar gaan we vaak een harinkje eten. Als je hier eenmaal woont, wil je niet meer weg.’
Echtpaar woonachtig in Het Schouw

Een warm kloppend hart

Het Schouw ligt in het hartje van Amsterdam-Noord en dat geeft volop levendigheid. U voelt bij binnenkomst meteen de ongedwongen sfeer. Iedereen kan er zichzelf zijn, we hebben respect voor elkaar. Samen zorgen we voor een fijne warme sfeer. Het Schouw is één van woonzorgcentra waar u na overleg met ons, samen met uw partner kunt wonen.

Uzelf blijven

Ieder mens wil zichzelf blijven. We hopen dat u zich in Het Schouw thuis gaat voelen. Laat ons vooral weten wat u belangrijk vindt in uw leven. U kunt rekenen op passende zorg, verpleging, behandeling en begeleiding. We bespreken samen wat u zelf kan en we nodigen u uit om dat te blijven doen. Wij zijn er dag en nacht en werken met vaste teams, zodat u steeds vertrouwde gezichten ziet.

Aandacht voor de kleine dingen in het leven

Met hulp van familie, vrienden en vrijwilligers kunnen we meer bereiken. Meer gezelligheid en meer aandacht voor de kleine dingen in het leven. Net als bij u thuis zijn vrienden en familieleden ook in Het Schouw welkom. Samen kunnen we meer voor u betekenen.

Altijd iets te doen

Een goede dag bestaat uit meer dan alleen verzorging. Wilt u ook bezig zijn, kennis opdoen, iets nieuws meemaken? In Het Schouw kan dat allemaal. Samen met vrijwilligers zetten we activiteiten op die creatief zijn en vernieuwend. En verder ook: bloemschikken, zingen, handwerken, muziek maken, fotograferen, tekenen, bingo, een kaartje leggen en gewoon met elkaar zijn.

Lekker eten met veel variatie

Het kloppend hart van verpleeghuis Het Schouw is restaurant De Heemtuin. Het is er altijd levendig. U krijgt - net als in een echt restaurant - het eten aan tafel geserveerd. Hollandse pot, af en toe eten uit een andere cultuur en seizoensgerechten, er is elke dag keuze. Buurtbewoners uit de omliggende seniorenwoningen weten De Heemtuin gelukkig ook goed te vinden.

Van de buitenlucht genieten

Een frisse neus halen en van de zon genieten kan in de grote buurttuin, door vrijwilligers aangelegd. U kunt er een wandeling maken en op een bankje van de zon genieten. En op loopafstand ligt het Baanakkerpark. Maar, verspreid in Het Schouw zijn ook enkele buitenterrassen aangelegd met zitjes, plantenbakken en veel groen. Gewoon lekker dichtbij uw voordeur.

Een goede oude dag in een fijne omgeving

Wij geloven dat iedereen recht heeft op een goede oude dag met aardige mensen zich heen. Blijf vooral gewoon uzelf. We leren u graag goed kennen, zodat we u zich sneller thuis voelt en wij u beter kunnen helpen. Respect voor ieders leefstijl is hier vanzelfsprekend.

 

Rondleiding aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!