Verpleeghuis Leo Polak

Fragiele oudere vrouw met breiwerkje
 • Rustige woonsfeer
 • Uitstekende zorg
 • Ruim modern gebouw
Zoekt u een woonplek waar de zorg liefdevol is, de mensen aardig zijn en het altijd gezellig is? In Leo Polak ziet u vriendelijke medewerkers die met aandacht en interesse een fijne sfeer scheppen. Het zijn professionals, en ze hebben het hart op de juiste plaats.

Verpleeghuis Leo Polak in Amsterdam Nieuw-West

Verpleeghuis Leo Polak in Amsterdam Nieuw-West
Lees meer en klik door naar:

Professionele verzorging en verpleging

Een modern verpleeghuis waar iedereen van harte welkom is. Dat is Leo Polak. U ziet Leo Polak al vanaf een afstandje: het is een kleurrijk gebouw met veel lichtinval door de grote ramen. Zoekt u een uitstekend verpleeghuis vanwege ouderdom, een chronische ziekte, dementie, een beroerte of voor revalidatie? Maak dan kennis met Leo Polak in Amsterdam Nieuw-West. Het huis staat bekend om zijn professionele verpleegkundige en medische zorg.

De plek van samenkomst

Waar u ook woont in Leo Polak, het is er zoveel mogelijk als thuis. Zodra u binnenkomt ziet u het gezellige restaurant, dat is dé plek van samenkomst. Rinkelende koffiekopjes de hele dag door, familie en vrienden komen langs, er vinden grote en kleine activiteiten plaats en het biljart is vlakbij.

‘Het is een heerlijk huis, iedereen wil hier wonen. Je kunt lekker jezelf blijven en ach, de mensen zijn zo aardig.’
Bewoonster van Leo Polak

Adres
Saaftingestraat 8
1069 BW Amsterdam
(020) 756 25 00
Routebeschrijving

Aangename binnentuin en veel groen

Zit u graag buiten als het mooi weer is? Wij hebben een prachtige, ruime binnentuin waar het ’s zomers goed toeven is. Perkjes, beelden, bloemen en planten, bankjes om op te zitten, in de tuin is alles aanwezig om het u zo aangenaam mogelijk te maken. Bovendien zijn er op loopafstand diverse groene plantsoenen te vinden en een kinderboerderij. Ook een winkelcentrum is in de buurt. er is hier aan de rand van Nieuw-West, ruim uitzicht over de groene weilanden.

Een goede oude dag in een fijne omgeving

Wij geloven dat iedereen recht heeft op een goede oude dag met aardige mensen zich heen. Blijf vooral gewoon uzelf. We leren u graag goed kennen, zodat we u zich sneller thuis voelt en wij u beter kunnen helpen. Respect voor ieders leefstijl is hier vanzelfsprekend.

Veilig, comfortabel en creatief

Technische hulpmiddelen, zoals sensoren, zorgen ervoor dat u in Leo Polak op een veilige manier kunt wonen. Waar mogelijk zetten we al onze creativiteit in, om het dagelijkse leven comfortabel te maken. Zo zijn bij de kleinschalige groepswoningen alle gangen ingericht als intuïtieve beleving voor ouderen met dementie.

Onze specialisaties

Naast goede dementiezorg en verpleeghuiszorg is Leo Polak gespecialiseerd in CVA-revalidatie. Wie na een CVA (hersenbloeding) in het ziekenhuis verblijft gaat vaak daarna revalideren en herstellen in Leo Polak. Een team revalidatie-deskundigen begeleidt u om de draad weer op te pakken, te oefenen en eventueel te leren leven met een beperking.

Andere specialisaties zijn:

 • bij ons revalideren na een orthopedische of oncologische behandeling in het ziekenhuis
 • zorg in de laatste levensfase: palliatieve zorg
 • zorg, behandeling en/of revalidatie bij de ziekte van Parkinson
Beschikbaarheid

Voor wonen in Leo Polak kan een wachttijd zijn. Bekijk het overzicht met de wachttijden. Wilt u snel meer informatie over wonen in Leo Polak? Bel dan een Zorgexpert: 088 - 97 20 200.

Indicatie en kosten

U kunt in Leo Polak komen wonen met een:

 • zorgprofiel 5 & 7 met BOPZ
 • zorgprofiel 4 & 6 op somatische grondslag
 • zorgprofiel GRZ bij revalidatie
 • zorgprofiel GRZ bij CVA revalidatie
 • zorgprofiel ELV palliatief
 • WMO bij dagbesteding

Bij het aanvragen van een indicatie zijn we u graag van dienst. 

Heeft u een ander zorgprofiel? Check welke locatie het beste bij uw zorgprofiel past: zorgprofiel per locatie.

Voor wonen in een verpleeghuis of groepswoning berekent en int het Centraal Administratiekantoor (CAK) uw eigen bijdrage. Lees meer over kosten verpleeghuis.

Rondleiding en aanmelden

Wilt u een kijkje nemen in Leo Polak? Of meer weten over wat er mogelijk is? Onze Zorgexperts helpen u graag, ook bij het regelen van een zorgindicatie. Bel: 088 - 97 20 200. Of stuur een mail.

Rondleiding aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!