Kleinschalig wonen Wolbrantskerkweg

Goed verzorgde vrouw grijs haar in huiselijke groepswoning
  • Kleine woongroepen
  • Samen met familie
  • Middenin het leven
Bij dementie zijn veiligheid en liefdevolle aandacht belangrijk. U vindt bij kleinschalig wonen in de Wolbrantskerkweg een beschermde en fijne woonomgeving. U zult zich er snel prettig voelen. Zoekt u bij dementie een huiselijke omgeving met leuke activiteiten en gezelligheid? Dan is een groepswoning in de Wolbrantskerkweg voor u een uitstekende keuze.

Snel contact met een Zorgexpert: 088 - 97 20 200

Kleinschalig wonen Amsterdam Nieuw-West

Tegenover stadspark Osdorp vindt u de 4 kleinschalige groepswoningen van Wolbrantskerkweg. Ze liggen in een appartementencomplex waar ook andere mensen wonen, op de eerste tot en met de vierde etage. Elke woongroep wordt door 6 mensen bewoond. Wolbrantskerkweg heeft een klein en vast team van betrokken medewerkers en vrijwilligers. U ziet dus vertrouwde gezichten en wij leren u goed kennen.

Huiselijk en beschermd wonen

In de kleine groepswoning woont u zoveel mogelijk zoals u dat gewend bent. U heeft uw eigen ruime zit/slaapkamer. Een fijne plek met uw eigen spullen. Om even rustige alleen of samen met uw familie zijn. Per etage zijn er 2 ruime badkamers.

‘Mijn papegaai is er ook. Ze is al heel oud. Ze hapt naar iedereen. Maar niet naar mij.’
Bewoonster Wolbrantskerkweg

Adres
Wolbrantskerkweg 58A
1069 DA Amsterdam
1e etage: (020) 667 50 41 - 2e etage: (020) 667 50 42 - 3e etage: (020) 667 50 43 - 4e etage: (020) 667 50 44 - nachtdienst: (020) 667 50 46
Routebeschrijving

Gezellige woonkamer

Overdag zijn we vaak te vinden in de lichte en gezamenlijke huiskamer. Daar zit een open keuken bij en er is volop gezelligheid. In de keuken koken we elke dag voor u een verse maaltijd. Misschien vindt het u leuk om mee te helpen, of geniet u liever van de lekkere geuren? Het menu maken we samen. Zijn er gerechten die u graag eet? We horen het graag!

Als u dat wilt, doet u mee met het gezamenlijke huishouden. We doen zelf de was, lezen de krant en kijken samen tv. Dat zorgt voor een echt huiselijke sfeer.

Een veilig gevoel

Juist bij dementie is een veilig gevoel belangrijk. Iemand dichtbij die kan helpen als dat nodig is. In Wolbrantskerkweg is er 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig. Als u dat prettig vindt, plaatsen we een akoestisch alarm in uw kamer. Als u ‘s nachts uit uw bed gaat, komt er even iemand bij u kijken.

Familie doet volop mee

Familie, vrienden en vrijwilligers zijn echt betrokken bij het leven in Wolbrantskerkweg. Zij koken mee, doen klusjes in het huishouden of gaan een stukje mee wandelen in het park. Bewoners leven zichtbaar op van deze aandacht en de extra activiteiten. En het voelt zo nog meer als thuis.

Wandelt u graag of wilt u samen met familie of vrienden picknicken? U bent zo in Stadspark Osdorp. Ook het winkelcentrum Osdorpplein is dichtbij.

Beschikbaarheid

Voor wonen in een groepswoning in de Wolbrantskerkweg kan een wachttijd zijn. Bekijk het overzicht met de wachttijden. Wilt u snel meer informatie over groepswonen bij Wolbrantskerkweg? Bel dan een Zorgexpert: 088 - 97 20 200.

Indicatie en kosten

Kleinschalig wonen in de Wolbrantskerkweg kan met een zorgprofiel 5, met of zonder BOPZ. Heeft u nog geen zorgindicatie (zorgprofiel of ZZP)? Vraag dan hulp bij onze Zorgexperts.

Snel contact met een Zorgexpert: 088 - 97 20 200

Heeft u een ander zorgprofiel? Kijk in welk huis u terecht kunt met uw zorgprofiel.

Kosten

Bij Kleinschalig wonen zijn wonen en zorg gescheiden. De woningen zijn in beheer van een woningbouwvereniging. U betaalt maandelijks huur en servicekosten. Huursubsidie is mogelijk als u daarvoor in aanmerking komt. Voor de zorgverlening berekent het CAK uw eigen bijdrage. Meer informatie over de kosten van wonen in een verpleeghuis of groepswoning.

Rondleiding en aanmelden

Wilt u een rondleiding in Wolbrantskerkweg? Neem contact met ons op voor een afspraak via 088 - 97 20 200.

U kunt zich ook aanmelden via ons contactformulier. We nemen dan binnen 2 werkdagen met u contact op.

Rondleiding aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!