Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Kosten dagbesteding

Dagbesteding helpt u als u thuis wilt blijven wonen. Het is een fijne manier om actief bezig te zijn met een hobby, wandelen of andere leuke activiteiten. Maar ook om andere mensen te ontmoeten en rustig een kop koffie te drinken. De kosten voor Dagbesteding worden vergoed via uw zorgverzekeraar (Zvw) of de Wet langdurige zorg (Wlz).

Bel 088 – 97 20 200 voor al uw vragen over dagbesteding.

Kosten dagbesteding

Voor dagbesteding heeft u altijd een indicatie nodig. Deze vraagt u zelf aan, of wij helpen u hierbij. Lees meer over het regelen van een indicatie.  

Heeft u thuiszorg? Dan wordt uw dagbesteding vergoed via uw gemeente uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente kan van u een eigen bijdrage vragen, die meestal afhankelijk is van uw inkomen.

Heeft u gevorderde dementie? Dan wordt uw dagbesteding soms ook vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz). U betaalt dan een eigen bijdrage rechtstreeks aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Het CAK bepaalt de hoogte van uw eigen bijdrage aan de hand van uw zorgprofiel, gezinssituatie en inkomen.

Contact

Heeft u vragen over of hulp nodig bij het aanvragen dagbesteding?  Bel onze Zorgexperts: 088 – 97 20 200. Of stuur een mail.

Dagbesteding bij u in de buurt