Roze ouderen

Homoseksualiteit is lange tijd taboe geweest. Inmiddels is tolerantie in zijn algemeenheid enorm toegenomen. Toch kan het zijn dat u nog angstig bent. Voor oordelen of vooroordelen van (thuiszorg)medewerkers of anderen. Amstelring wil dat u zich veilig en thuis kunt voelen.

Homovriendelijk wonen

Uzelf kunnen en mogen zijn. Een huis waar u veilig bent. Met een sfeer van respect en verdraagzaamheid. Waar medewerkers positief staan tegenover uw geaardheid. En waar u in contact kunt staan met mensen die uw ervaring delen. Mensen die zonder uitleg dingen aanvoelen en snappen. Dat kan bij Amstelring, met name bij de locaties die het kwaliteitscertificaat De Roze Loper hebben:

Bekijk hier het certificaat Roze Loper (PDF) voor onze locaties.

De Roze Loper

De Roze Loper is het certificaat voor woonzorgcentra die aandacht hebben voor seksuele diversiteit, bij cliënten en medewerkers. Woonzorgcentra zijn hierop beoordeeld met een ‘tolerantiescan’. Met deze tolerantiescan is uitgebreid gekeken naar: respect en openheid, waarborging van privacy, aandacht en training in omgaan met seksuele diversiteit, gelijke behandeling van partners, zorgvuldigheid in de omgang met seksuele diversiteit. Dit certificaat geeft de zekerheid dat wij actief werken aan een sfeer van respect voor LHBTI's. In De Rietvinck gebeurt dit bijvoorbeeld door het onderwerp in sollicitatiegesprekken aan bod te laten komen. De Roze Loper is een initiatief van het Consortium Roze 50+ (ANBO, COC Nederland, Movisie en Vilans) en KIWA, certificerende instelling in kwaliteitszorg.

'Roze' activiteiten

Op onze Roze Loper-locaties zijn volop activiteiten met een ‘roze’ tintje. Ook voor buurtbewoners. Jaarlijks doen onze woonzorgcentra mee aan de Grey Pride, met een serie 'roze' activiteiten. Om zo met alle bewoners het grootste feest van Amsterdam te vieren. Maar ook om aandacht te vragen voor het welzijn van de ‘onzichtbare’ groep 'roze' ouderen.

'Roze' ontmoetingscentrum

De Rietvinck is uitgegroeid tot een ontmoetingscentrum met veel ‘roze' gezelligheid waar bewoners en buurtbewoners elkaar ontmoeten. Elke eerste donderdag vindt het landelijk bekende Café Rosé plaats. Een maandelijkse middag voor amusement en informatieve activiteiten. U kunt een lekker kopje koffie drinken en genieten van de activiteiten. De ene keer wordt gezongen over de liefde, de andere keer is er een debat. Ook is er de Roze Filmclub, met films waarin andere culturen en leefvormen centraal staan, die na afloop worden nabesproken. De andere donderdagen is er de 'roze' salon, een (gemengde) ontmoetingsmiddag waar levensverhalen en actualiteiten worden besproken. Verder is er een 'roze' leesclub en een damessalon. Een ontmoetingsplek waar lesbische dames over de leuke en lastige kanten van het ouder worden in gesprek gaan. Bij al deze activiteiten kunnen 50-plussers aansluiten.

Op bezoek bij het roze verpleeghuis van Amsterdam
Neem een kijkje in De Rietvinck; een korte video van NAP nieuws.

OudRoze Nieuwsbrief

Elk kwartaal verschijnt een OudRoze Nieuwsbrief met daarin informatie over wonen, zorg en activiteiten. Een speciale uitgave van Amstelring voor 'roze' ouderen en belangstellenden.

  • Aanmelden voor de digitale nieuwsbrief, mail: oudroze@amstelring.nl.
  • Aanmelden voor de papieren versie, schrijf naar: OudRoze, Vinkenstraat 185, 1013 JR Amsterdam.

L.A. Rieshuis

Naast De Rietvinck ligt het L.A. Rieshuis, een aanleuncomplex voor 'roze' ouderen. Aan Vinkenstraat 171 - 181 zijn zeven appartementen bestemd voor homoseksuele/lesbische ouderen. Als bewoner van het L.A. Rieshuis kunt u gebruikmaken van voorzieningen van De Rietvinck. De zorgverlening verloopt via Amstelring Wijkzorg.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over wonen in L.A. Rieshuis? 
Het L.A. Rieshuis wordt beheerd door een stichting. 
Bel: 020 - 330 75 63, mevrouw Van Og.

Wilt u meer informatie of u aanmelden voor homovriendelijk wonen?
Bel: 088 - 97 20 200.

Heeft u vragen over het 'roze' ontmoetingscentrum in De Rietvinck?
Bel: 020 - 756 37 07.
Mail: oudroze@amstelring.nl.

Informatieve websites: