Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

De Rietvinck: kleinschalig wonen bij dementie

Biljarttafel en oudere mannen die naar biljartspel kijken
  • Veilig wonen
  • Persoonlijke aandacht
  • In een sfeervol huis
Bij dementie geeft wonen in een beschermde omgeving een veilig gevoel. In Groepswonen De Rietvinck is dat de basis: prettig leven met liefdevolle begeleiding. Rust, afgewisseld met dagelijkse activiteiten geven een ritme waar u wel bij vaart. Bij verpleeghuis De Rietvinck in hartje Amsterdam vindt u een warm thuis.

Snel contact met een Zorgexpert: 088 - 97 20 200

De Rietvinck: veilig wonen bij dementie

In De Rietvinck heeft u een eigen ruime gestoffeerde kamer. Die kunt u inrichten met uw persoonlijke spullen zodat het snel als thuis voelt. Hulp van uw familie en vrienden is alle dagen welkom, want zij kennen u tenslotte het beste. Ook kunnen zij ons helpen om u beter te leren kennen.

Alledaagse activiteiten

Er zijn twee woongroepen. De woonkamer en grote keuken deelt u met uw medebewoners. Overdag zijn we hier vaak te vinden voor de gezelligheid om alledaagse activiteiten te ondernemen.

‘Mijn moeder voelde zich thuis vaak eenzaam. Ik zie dat ze hier helemaal opleeft.’
Ans, dochter van bewoonster De Rietvinck

Adres
Vinkenstraat 185
1013 JR Amsterdam
(020) 756 38 02
Routebeschrijving

Begeleiding

Wij zijn dag en nacht aanwezig voor deskundige begeleiding. Het zijn vaste teams, zodat u vertrouwde gezichten ziet. Voorafgaand aan uw verhuizing maken we graag kennis met u, afhankelijk van uw situatie. We willen u graag goed leren kennen, zodat wij beter voor u kunnen zorgen.

De Rietvinck organiseert bijzondere activiteiten

In De Rietvinck sluiten we zoveel mogelijk op u aan. U vindt niet alleen gebruikelijke activiteiten als bloemschikken. Samen met familie en tientallen vrijwilligers organiseren we leuke activiteiten en uitstapjes. Zo komen de kinderen van de peuterspeelzaal bijvoorbeeld één keer per twee weken bij u langs. De ontmoeting levert mooie contactmomenten op. Ook krijgt u als u dat wilt eens per maand bezoek van onze eigen knuffelhond.

Af en toe zijn er projecten van scholen, vrijwilligers of organisaties. Misschien vindt u dat leuk, zelf kunst of muziek maken bijvoorbeeld.

De Jordaan van vroeger

De Rietvinck hangt vol met oude foto’s, posters en beelden uit de collectie van het (voormalige) Jordaanmuseum. Ernaar kijken, samen met anderen, levert leuke gesprekken over vroeger op. Het oude Amsterdam herleeft in De Rietvinck, bijvoorbeeld De Palingoproer van 1886 en de Aardappeloproer van 1917. Ook portretten met tekst van beroemde Amsterdammers, als Tante Leen en Johnny Jordaan, zijn door het hele pand te vinden.

Reminiscentie: herinneringen ophalen

Via voorwerpen van vroeger herinneringen ophalen. Dat noemen we reminiscentie. Samen spullen van vroeger bekijken en vasthouden, zoals oude theebusjes, een wasbord, radio, koffiemolen… Dat levert mooie momenten van contact op. Vraag naar onze kast met reminiscentie spullen uit de Jordaan.

Familie en bewoners over De Rietvinck

Rondleiding aanvragen?

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!