De Klinker: kleinschalig wonen bij dementie

Afbeelding van De Klinker: kleinschalig wonen bij dementie
  • Met oprechte aandacht
  • Fijn en veilig
  • Huiselijk ingericht
Bij dementie is een beschermde omgeving met aardige mensen een goede basis. U vindt in een groepswoning van De Klinker liefdevolle zorg, gezelligheid en aandacht. We willen u graag goed leren kennen. Ritme in de dag, bekende gezichten, een huiselijke omgeving: hopelijk voelt u zich prettig bij De Klinker in Amsterdam Oud-West.

Snel contact met een Zorgexpert: 088 - 97 20 200

Een thuisgevoel

Er is een mooie zitslaapkamer voor u. Als u eigen meubels en persoonlijke spullen meeneemt, voelt u zich er sneller thuis. Samen met ongeveer 6 andere mensen woont u in één van de 2 groepswoningen. Ze liggen op de eerste etage van De Klinker en hebben de namen van bekende Nederlanders Aletta Jacobs en Theo Thijssen.

Sfeervolle gezamenlijke woonkamers

Uw zitslaapkamer is ongeveer 23 vierkante meter en heeft een eigen badkamer. De ruime gemeenschappelijke woonkamer en grote keuken deelt u met uw medebewoners. We maken het huiselijk met een bloemetje op tafel, sfeervolle meubels uit vervlogen tijden, leuke muziek en fris behang. Overdag zijn we hier vaak te vinden voor de gezelligheid en om alledaagse activiteiten te ondernemen.

We koken iedere dag zelf en bepalen samen het menu.

Adres
Borgerstraat 45
1053 PB Amsterdam
(020) 756 30 00 | noodnummer bij storing op vaste telefoon: 06 - 4133 7675
Routebeschrijving

We willen u goed leren kennen

Wij zijn dag en nacht aanwezig voor deskundige begeleiding. Het zijn vaste teams, zodat u vertrouwde gezichten ziet. Voorafgaand aan uw verhuizing maken we graag kennis met u, afhankelijk van uw situatie. We willen u graag goed leren kennen, zodat wij beter voor u kunnen zorgen. Hulp van uw familie en vrienden is alle dagen welkom, want zij kennen u tenslotte het best. Ook kunnen zij ons helpen om u beter te leren kennen.

Reminiscentie: herinneringen ophalen

Via voorwerpen van vroeger herinneringen ophalen. Dat noemen we reminiscentie. Samen spullen van vroeger bekijken en vasthouden, zoals oude theebusjes, een wasbord, radio, koffiemolen… Dat levert mooie momenten van contact op. Vraag naar onze reminiscentieruimte met spullen van vroeger.

‘Het is hier goed, dat zie ik wel. Mijn moeder liep thuis steeds heen en neer, maar hier is ze rustiger, meer afleiding denk ik.’
Gerard, zoon van bewoonster in De Klinker
tijdelijke galerij
Beschikbaarheid

Voor kleinschalig wonen in De Klinker kan een wachttijd zijn. Bekijk het overzicht met de wachttijden.

Wilt u snel meer informatie over groepswonen in De Klinker? Bel dan een Zorgexpert: 088 - 97 20 200.

Indicatie en kosten

Wonen in De Klinker kan met een zorgindicatie voor de volgende zorgprofielen:

  • zorgprofiel 5 of 7 met BOPZ
  • zorgprofiel 4 of 6 op somatische grondslag

Bij het aanvragen van een indicatie zijn we u graag van dienst.

Heeft u een ander zorgprofiel? Check welke locatie het beste bij uw zorgprofiel past: Zorgprofiel per locatie.

Voor de zorg in een verpleeghuis of groepswoning berekent en int het Centraal Administratiekantoor (CAK) uw eigen bijdrage. Lees meer over kosten Verpleeghuis.

Rondleiding en aanmelden

Wilt u een rondleiding in woonzorgcentrum De Klinker? Of meer weten over wat er mogelijk is? Onze Zorgexperts helpen u graag, ook bij het regelen van een zorgindicatie. Bel: 088 - 97 20 200. Of stuur een mail.

Rondleiding aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!