Wij gebruiken cookies en scripts om onze website te verbeteren. Meer informatie over het privacy- & cookiebeleid van Amstelring

Print deze pagina

Verpleeghuis De Rietvinck
Vinkenstraat 185, 1013 JR Amsterdam
Bereken route

Bezoek onze Facebook-pagina
Kleinschalig, gezellig, een sterke binding met de buurt. Verpleeghuis De Rietvinck in het hartje van de Amsterdamse Jordaan biedt ouderen een warm thuis. Ouderen met een chronische ziekte, een handicap of dementie zijn welkom om bij ons te komen wonen.

Direct naar:
Wonen | Zorg | Kosten en indicatie | Activiteiten | Contact

De meeste mensen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Soms is een verhuizing naar een woonzorgcentrum echter onvermijdelijk. De Rietvinck is in die gevallen een goede optie. Het verpleeghuis ligt vlakbij het Haarlemmerplein en naast de Jordaan. Bij binnenkomst merkt u meteen de gastvrije sfeer van Amsterdam. In de serre en in restaurant ‘Brasserie Grand-Mere’ is het altijd gezellig. Bewoners die met elkaar koffie drinken, de krant lezen of een optreden van een (Amsterdamse) zanger bijwonen. Ook buurtbewoners zitten graag bij ons aan de koffie of de borrel. Het gaat er gemoedelijk en informeel aan toe.
 

Moderne, lichte appartementen rondom binnentuin

Verpleeghuis De Rietvinck is enkele jaren geleden volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. De gezamenlijke ruimtes en de appartementen voor de bewoners zijn fris en licht. En er is een prachtige binnentuin waar u ’s zomers buiten kunt zitten. De verhuizing naar een verpleeghuis is nooit leuk, maar De Rietvinck is een plek waar u zich comfortabel en thuis kunt voelen.
 

Haarlemmer en Westerpark dichtbij

Winkels zijn op loopafstand. Bewoners die daartoe in staat zijn, doen zelf de boodschappen. Soms nog bij hun oude bakker of slager. Bovendien is de Haarlemmerdijk, een van de bekendste winkelstraten van Nederland, om de hoek. Heeft u zin in een wandeling in het groen? Het gezellige Westerpark is vlakbij.
 

Voorop met de Roze Loper

De Rietvinck is een verpleeghuis waar u ongeacht uw levensstijl wordt gerespecteerd. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat er acceptatie is van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) ouderen en medewerkers. In de tijd dat ouderen opgroeiden, was homoseksualiteit een taboe, nu is er in De Rietvinck vrijheid en gelijkwaardigheid. We waren het eerste verpleeghuis in het land met het Roze Loper keurmerk. En daar zijn we trots op!

Naast De Rietvinck ligt het L. A. Rieshuis, huurwoningen uitsluitend voor homoseksuele ouderen. De bewoners van het L.A. Rieshuis maken veel gebruik van de voorzieningen van De Rietvinck.

Verder kijken?

Verpleeghuizen Amstelring
Alle verzorgingshuizen en verpleeghuizen van Amstelring