Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

Meer informatie over De Rietvinck

Bezoektijden

Familie en vrienden zijn elke dag van harte welkom. Er zijn geen speciale bezoektijden.

Parkeren en OV

De parkeergelegenheid rondom De Rietvinck in centrum Amsterdam is beperkt. De Rietvinck heeft geen eigen parkeerruimte. Er is wel een grote parkeergarage onder het Haarlemmerplein, waar u betaald kunt parkeren.

De Rietvinck is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Bus-/tramhalte Haarlemmerplein is op loopafstand.

Plan uw OV naar De Rietvinck (via Google maps)

Huisdieren welkom

Vogels, honden, katten; huisdieren zijn welkom in De Rietvinck, mits u er zelf voor kunt zorgen. Voor wie geen huisdier heeft: we krijgen eens per maand bezoek van onze eigen knuffelhond.

Tuin met vijver

Is het mooi weer, dan zijn we te vinden in onze prachtige tuin. Er is een vijver en we hebben konijnen in een hok. Ook buurtbewoners schuiven geregeld aan.

Faciliteiten en service

In De Rietvinck vindt u:

 • Buurtrestaurant ‘Brasserie Grand Mère’
 • Bar met biljart
 • Internetcafé
 • Fitnessruimte
 • Kapsalon
 • Pedicure
 • Rookruimte

Betalen met Amstelring Servicepas of pinpas

Uw aankopen in het winkeltje of het restaurant, de betaling van de kapper, uw deelname aan de kaartclub of aan een gezellige muziekavond: u betaalt in de huizen van Amstelring alles met één handige servicepas of met uw pinpas. Amstelring kiest voor betalen zonder contant geld vanwege veiligheid, gemak en kostenbesparing.

Een feestje vieren

Wilt u een feestje of uw verjaardag vieren met familie en vrienden? Is uw appartement daar te klein voor? Er zijn in overleg diverse ruimtes beschikbaar in het gebouw. U betaalt een kleine bijdrage.

Activiteiten

We nodigen u van harte uit om mee te doen. Een kleine greep uit onze activiteiten:

 • Creatief bezig zijn, zoals schilderen
 • Er op uit, bijvoorbeeld naar een museum, nieuwjaarsconcert, Artis of een tuincentrum
 • Optredens in huis: van Mokum Zingt tot klassieke muziek
 • Zwemmen

Het Jordaanmuseum in De Rietvinck

Een groot deel van de collectie van het (voormalige) Jordaanmuseum is te bezichtigen in De Rietvinck. Overal in het gebouw vindt u foto’s en informatie over Oud-Amsterdam. Bijvoorbeeld over De Palingoproer van 1886 en de Aardappeloproer in 1917. U komt ook portretten en teksten van beroemde Amsterdammers als Tante Leen en Johnny Jordaan tegen.

Oud Roze activiteiten

In De Rietvinck wordt iedereen gerespecteerd. Dat geldt ook voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) ouderen en medewerkers. De Rietvinck was het eerste verpleeghuis in Nederland met het Roze Loper keurmerk. En daar zijn we trots op. Donderdag is het ‘Roze dag’ en op de eerste dag van de maand hebben we Café Rose. Het zijn bijeenkomsten die buurtbewoners ook graag bijwonen. Kijk in onze Nieuwsbrief OudRoze voor het actuele programma. 

Cliëntenraad

Elk huis van Amstelring heeft een eigen cliëntenraad. De cliëntenraad De Rietvinck vertegenwoordigt de cliënten van De Rietvinck. De cliëntenraad volgt het beleid van het locatiemanagement en geeft gevraagd en ongevraagd advies. De kwaliteit van de leefomstandigheden staat daarbij voorop. Iedere lokale cliëntenraad is vertegenwoordigd in de Centrale Cliëntenraad van Amstelring.

U kunt zelf deelnemen aan de cliëntenraad. Een cliëntenraad bestaat uit cliënten, familieleden, zaakwaarnemers, contactpersonen of personen die door een cliënt zijn gemachtigd.

Wilt u deelnemen aan de cliëntenraad? Neem contact op met de cliëntenraad, vraag ernaar bij de receptie of de locatiemanager.

Lees meer over alle cliëntenraden van Amstelring.