Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Dementie: zorg en advies

HBO-V verpleegkundige kijkt oudere vrouw aan met reminiscentie pop
Dementie heeft veel gevolgen voor uw leven. U heeft misschien vragen of loopt tegen problemen aan. Die hoeft u niet alleen op te lossen. Bij Amstelring kunt u terecht voor advies, gespecialiseerde zorg en behandeling.

Snel contact met een Zorgexpert: 088 - 97 20 200

Dementie is een complexe hersenaandoening. Het is lastig om dingen te onthouden, het besef van tijd verdwijnt, het geheugen gaat verloren. Dat geeft een onrustig gevoel en vaak ook een verstoord dag- en nachtritme. Het proces van dementie kan snel gaan of zich langzaam ontwikkelen. Lees over de kenmerken van dementie

Begeleiding, zorg en behandeling

Heeft u begeleiding, zorg of behandeling bij dementie nodig? U kunt bij Amstelring terecht voor:

Thuiszorg, dagbesteding en tijdelijk verblijf 

Woont u thuis met (beginnende) dementie en heeft u hulp nodig, een zinvolle dagbesteding of een tijdelijk logeeradres? Lees hier verder:

Advies en behandeling bij dementie 

Woont u thuis en heeft u behoefte aan advies, zorg of behandeling? U kunt rekenen op onze experts: diëtisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten, muziektherapeuten en psychologen. Zij helpen u graag bij bijvoorbeeld voeding, geheugentraining en het uitvoeren van handelingen en het bewegen. Voor een afspraak met één van onze experts neemt u contact op met: 

Wonen met zorg in een verpleeghuis of groepswoning

Gaat thuis wonen niet meer door de gevolgen van dementie? De verpleeghuizen en kleinschalige groepswoningen van Amstelring kunnen goede opvang bieden. Zorgmedewerkers en verpleegkundigen in de verpleeghuizen van Amstelring beschikken over veel kennis. 
Er zijn diverse creatieve therapieën beschikbaar. Een therapie met huisdieren, reminiscentie (ophalen van herinneringen), beweegtuinen, aromatherapie/snoezelbad en muziektherapie. Er treedt ontspanning op, sociale interactie en plezier.

Bekijk alle verpleeghuizen en groepswoningen met zorg bij dementie.

Informatie voor familie en mantelzorgers

Voor familie en mantelzorgers is achtergrondinformatie beschikbaar: