Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

Odense-Alliantie: beginnende dementie

Amstelring maakt onderdeel uit van de Odense-Alliantie, samen met Evean, Puur Zuid, Samenwonen Samenleven en het Odensehuis.

De Odense-Alliantie wil dat er meer aandacht komt voor de eerste fase van dementie, waarin mensen nog vitaal zijn. In deze fase kunnen mensen nog participeren, anticiperen op het verloop van hun ziekte, werken aan de opbouw van een sociaal netwerk en hulp vragen aan mantelzorgers. Uitgaande van het model dat de Zorgketen Dementie Amsterdam voor ogen heeft, ligt de focus van de Odense Alliantie op het versterken van de informele zorg (nuldelijn).

Het primaire doel van de Odense-Alliantie is het verbeteren van de kwaliteit van zorg aan mensen met dementie. Het gaat om de tijdige aandacht voor het risico/kwetsbaarheid. Met de uitrol van het concept-Odensehuis levert de alliantie ook een bijdrage aan de betaalbaarheid van de zorg door te besparen op capaciteit bij zorgaanbieders, zowel in de dagopvang als door uitstel of afstel van opname in een verzorgings- of verpleeghuis. Dat is, met het oog op het toenemende aantal mensen met dementie en de groeiende vraag naar zorg, een noodzaak.

Vragen over zorgaanbod van Amstelring?

Neem contact met ons op via 088 - 97 20 200 (lokaal tarief) of stuur een mail.