Wij gebruiken cookies en scripts om onze website te verbeteren. Meer informatie over het privacy- & cookiebeleid van Amstelring

Print deze pagina

Verpleeghuis De Klinker
Borgerstraat 45, 1053 PB Amsterdam
Bereken route

Bezoek onze Facebook-pagina
De Klinker is een bruisend woonzorgcentrum midden in Amsterdam Oud-West. Bij ons staat de deur altijd open. Het is een komen en gaan van bewoners, familieleden en buurtgenoten. Tegelijkertijd willen we de beste zorg, begeleiding en behandeling bieden zodat onze bewoners zoveel mogelijk in staat zijn om te genieten van de wereld om hen heen.

Direct naar:
Wonen | Zorg Kosten en indicatie | Activiteiten Contact


Woonzorgcentrum: warm en betrokken

Licht, ruim, diverse zithoeken met kleurrijke tafels en stoelen. Wie De Klinker binnenstapt, heeft niet het gevoel in een woonzorgcentrum te zijn. Natuurlijk krijgt u bij ons de zorg en de ondersteuning die u nodig heeft en wenselijk vindt. Warm en betrokken. Vanuit het volste respect voor uw levenswijze en privacy. Mensen met dementie, met chronische lichamelijke klachten en niet aangeboren hersenletsel (NAH) kunnen veilig en beschermd wonen in kleinschalige groepswoningen. Ouderen die nog de regie over hun leven hebben ondanks veel zorg en begeleidingsbehoefte, wonen zelfstandig in een zorgappartement.
 

Bonte mix van mensen

Ook buurtbewoners zijn uiteraard welkom in De Klinker. En ze komen er graag! Vaak zit ons restaurant ’s middags vol met een bonte mix van bewoners, buurtbewoners, familieleden en vrijwilligers. De buurt geeft zelf ook mede invulling aan de activiteiten. Bewoners, vrijwilligers en buurtbewoners maken deel uit van een gebruikersoverleg. Ze bepalen samen het maandprogramma. Optredens, spel- en filmavonden; er is iedere maand genoeg te doen in De Klinker. In het Huis van de Buurt wordt samengewerkt met ABC Alliantie; een welzijnsorganisatie.
 

‘Goud-West’ en park

Oud-West is een bruisende oude volksbuurt in Amsterdam. Mensen wonen er graag. De wijk wordt niet voor niets aangeduid als ‘Goud-West’. Houdt u van winkelen? De Kinkerstraat ligt op loopafstand van De Klinker. Vlakbij vindt u ook de gezellige Ten Katemarkt waar alle dagelijkse boodschappen te krijgen zijn. Ook zijn er veel leuke cafés en restaurants in de wijk. Heeft u behoefte aan groen en natuur? Het Vondelpark, het bekendste park van Amsterdam, ligt niet ver van ons vandaan.
 
Mevrouw Klaassen, zorgappartement bewoner: ‘Ik vind het geweldig om hier te wonen. Ik kom uit Oud-West en er wonen hier veel mensen uit de buurt. Je kent elkaar, je voelt je thuis’.