Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Meer informatie over De Klinker

Bezoektijden

Familieleden, vrienden en kennissen zijn elke dag van harte welkom. Er zijn geen speciale bezoektijden.

Goed bereikbaar met openbaar vervoer

De Klinker is met openbaar vervoer (OV) makkelijk bereikbaar. Tram 17 stopt op de Kinkerstraat ter hoogte van de Ten Katemarkt. De A10, met aansluiting op de A1, A2, A4, A5 en A8, is dichtbij.

Plan uw OV naar De Klinker

Parkeren in omgeving

U kunt parkeren in de directe omgeving van De Klinker. Hier geldt betaald parkeren. Op zon- en feestdagen is parkeren tot 12.00 uur gratis.

Plan uw route naar De Klinker

Voorzieningen

Alle voorzieningen zijn dichtbij huis. De Ten Katemarkt is 6 dagen per week in bedrijf. En de nabijgelegen Kinkerstraat biedt volop winkeltjes, supermarkten, cafeetjes en restaurants. Vlakbij ligt ‘De Hallen’, een overdekt centrum met bibliotheek, bioscoop, kunst, cultuur en een grote horecaruimte.

Binnentuin

Bij mooi weer zitten we graag in de binnentuin. Bomen, kruidentuin en groentetuin, heggen, bankjes en tafels met stoelen; het is een aangename plek om te verblijven.

Het Vondelpark ligt dichtbij, slechts 10 minuten lopen.

Activiteiten

Muziek maken, biljarten, kaarten, handwerken, sport, zingen en bloemschikken. In De Klinker zijn allerlei vaste clubjes waar u zich bij kunt aansluiten. Ook is er een maandprogramma met muziekoptredens, filmavonden, quizzen en dansavond. De clubjes worden ondersteund door activiteitenbegeleiders en vrijwilligers. Elke maandag hebben we een lunchcafé, voor een heerlijke uitsmijter of pannenkoek.

Alzheimer Café

Er is maandelijks een Alzheimer Café in De Klinker, namens Alzheimer Nederland. Dit zijn nuttige en fijne avonden met informatie over dementie en lotgenotencontact. Vraag ernaar in De Klinker.

Huis van de Buurt

Ook mensen uit de buurt genieten van ons aanbod en activiteiten. De Klinker is een Huis van de Buurt, een levendige multiculturele ontmoetingsplek. Samen met familieleden en buurtbewoners kunt u deelnemen aan uiteenlopende (culturele) activiteiten. En in ons gezellige restaurant genieten van een kopje koffie, een snack of maaltijd. Kijk hier voor meer informatie over het Huis van de Buurt De Klinker.

Kapper en pedicure

Wilt u uw haren laten knippen en verzorgen? Of wilt u naar de pedicure? De kapper en pedicure komen bij u op de kamer. Wel zo makkelijk. Vraag één van de medewerkers naar de mogelijkheden en kosten.

Vrijwilligers en stagiaires

Onze 120 vrijwilligers en stagiaires zijn goud waard. Vrijwilligers zijn in het bezit van een VOG (verklaring omtrent goed gedrag). Elke vrijwilliger vervult een belangrijke taak, zoals samen met u een boodschap doen, meegaan met zwemmen, u halen en brengen naar activiteiten, etc.

Meehelpen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier

Lokale cliëntenraad

Elk huis van Amstelring heeft een eigen cliëntenraad. De Cliëntenraad De Klinker vertegenwoordigt de cliënten van De Klinker. De cliëntenraad volgt het beleid van het locatiemanagement en geeft gevraagd en ongevraagd advies. De kwaliteit van de leefomstandigheden staat daarbij voorop. Iedere lokale cliëntenraad is vertegenwoordigd in de Centrale Cliëntenraad van Amstelring.

U kunt zelf deelnemen aan de cliëntenraad. Een cliëntenraad bestaat uit cliënten, familieleden, zaakwaarnemers, contactpersonen of personen die door een cliënt zijn gemachtigd.

Wilt u deelnemen aan de cliëntenraad? Neem contact op met de cliëntenraad. Vraag bij de receptie of de locatiemanager naar de contactgegevens.

Lees meer over de cliëntenraden van Amstelring.