Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

De Klinker bij chronisch ziek

Oudere vrouw kijkt nieuwsgierig om zich heen
  • Hulp waar nodig
  • Comfortabel en gezellig
  • Prachtige binnentuin
Als u door ziekte of een handicap niet zelfstandig kunt wonen, zoekt u een woonomgeving die goed bij u past. Houdt u van levendigheid en mensen om uw heen? Dan is De Klinker een uitstekend woonzorgcentrum voor u. In Amsterdam Oud-West staat onze deur altijd open. U kunt rekenen op de beste zorg.

Snel contact met een Zorgexpert: 088 - 97 20 200

Wonen met een chronische ziekte, handicap of NAH

Er is veel aandacht voor mensen die door een ziekte of handicap niet zelfstandig kunnen wonen. Bijvoorbeeld bij reuma, COPD, de ziekte van Parkinson, artrose, diabetes, dwarslaesie of andere beperking. Ook met niet aangeboren hersenletsel (NAH) vindt u bij ons een veilig huis. U kunt op 3 manieren met een lichamelijke aandoening in De Klinker wonen:

Adres
Borgerstraat 45
1053 PB Amsterdam
(020) 756 30 00 | noodnummer bij storing op vaste telefoon: 06 - 4133 7675
Routebeschrijving

Tweekamerappartementen

De 20 tweekamerappartementen zijn ruim van opzet, variërend van 34 tot 50 vierkante meter. Er hoort een eigen (ruime) badkamer bij. De appartementen liggen op de tweede etage en u woont er grotendeels zelfstandig. Voldoende privacy dus, maar toch alles dichtbij. Uitstekende zorg, contact met anderen op momenten dat u dat wilt en een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Voor de warme maaltijd bent u van harte welkom in het restaurant op de begane grond.

'En ook nu, hier in De Klinker, ben ik nog steeds een fontein van ideeën.'
De heer Domela Nieuwenhuis

Groepswoningen

De 2 groepswoningen zijn elk geschikt voor 6 á 7 mensen met een chronische ziekte of handicap en eventueel een lichte psychiatrische beperking. Er is privacy volop in uw eigen zitslaapkamer van ongeveer 23 vierkante meter met eigen badkamer. Neemt u vooral uw eigen meubeltjes en spullen mee, zodat u zich er snel thuis zult voelen. U en uw medebewoners delen de gezamenlijke woonkamer en grote keuken. Daar eten we, er vinden activiteiten plaats en familie en vrienden zijn er ook welkom. Natuurlijk helpen en verzorgen wij u, zodat u zich prettig voelt. De groepswoningen Jacob Ollie en Breitner liggen op de eerste etage.

Groepswoningen NAH

Heeft u hersenletsel opgelopen door bijvoorbeeld een beroerte (CVA) of na een ongeluk? In deze 2 sfeervolle en speciaal ingerichte groepswoningen vindt u naast gezelligheid vooral ook goede verzorging door kundige medewerkers. Samen met 6 tot 7 medebewoners deelt u de gemeenschappelijke woonkamer met keuken. De kamers zijn ongeveer 23 vierkante meter. De meeste kamers hebben een gedeelde badkamer. U heeft de mogelijkheid om enkele dagen per week naar de dagbesteding te gaan. De groepswoningen Vondel en Multatuli liggen op de derde etage.

U kunt rekenen op onze aanwezigheid, dag en nacht. We werken met vaste teams, zodat u steeds vertrouwde gezichten ziet.

Volop afwisseling

Naast de nodig rust kunt u in De Klinker ook genieten van allerlei activiteiten, lezingen, bijeenkomsten en cultuur. Dat

gebeurt in clubjes, maar ook in groter verband. De Klinker is een Huis van de Buurt, waardoor het bruist van de activiteiten.

Kinkerstraat en Ten Katemarkt dichtbij

Zes dagen per week is de levendige Ten Katemarkt in bedrijf, met een grote diversiteit aan producten. De Kinkerstraat ligt dichtbij met veel winkels. En in het overdekte centrum De Hallen vindt u een bibliotheek, bioscoop, een grote horecagelegenheid en kunstzinnige winkels.

Tuin en ander groen

Het is echt genieten in de prachtige tuin van De Klinker. Een goed onderhouden tuin, met ruim terras. Het dichtsbijzijnde park is het Vondelpark.

 

plaatsvervanger voor galerij

Rondleiding aanvragen

Al uw vragen stellen en een rondleiding krijgen? Neem contact met ons op.