Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Vreugdehof bij dementie

Berner Sennenhond (Pleun) als therapiehond op bezoek bij ouderen
  • Veilig en huiselijk
  • Altijd aardige mensen
  • Met oprechte aandacht
De basis voor een goede dag is oprechte aandacht en aardige mensen om u heen. Dat geldt zeker bij dementie. In de woongroepen van Vreugdehof is het veilig, met een fijne sfeer en uitstekende begeleiding. Bekende gezichten, liefdevolle zorg en ritme in de dagelijkse dingen, hopelijk voelt u zich prettig in Vreugdehof.

Bij dementie: wonen in Vreugdehof in Amsterdam Buitenveldert

Op 8 juni 2021 heropent Vreugdehof twee afdelingen. De 42 kamers hebben een opknapbeurt gehad en er zijn 24 nieuwe zorgmedewerkers. Wilt u meer informatie of een rondleiding? Neemt u dan contact op met Zorgbemiddeling (020) 756 00 30. Of stuur een mail naar: zorgbemiddeling@amstelring.nl.

Naast oprechte aandacht is een veilige woonomgeving belangrijk bij dementie. In Vreugdehof hebben we het huiselijk ingericht in overzichtelijke woongroepen. De groepen vormen een gemeenschap op zichzelf. Ze zijn ingericht voor maximaal comfort. Het is een veilige leefruimte voor kwetsbare mensen.

Iedere woongroep heeft 5 éénpersoonskamers en 1 tweepersoonskamer geschikt voor echtparen. U deelt de badkamer en het toilet. Op de eerste etage is een gezamenlijk balkon met uitzicht op het groen en de woonwijk rondom Vreugdehof. Er is voldoende loopruimte, zodat ook mensen die graag rondlopen zich prettig voelen.

Samen wordt het gezellig

Het binnenterras, het zogenaamde Atrium, vormt het centrum van de groepswoningen. Er staan gezellige tuintafels, zitjes en er is veel groen. U kunt er zelfstandig naartoe om een praatje te maken. Ook samen met familie en vrienden kunt u hier een drankje drinken of hapje eten.

Adres
De Klencke 111
1083 HH Amsterdam
(020) 541 61 11
Routebeschrijving

Betrokken zorgprofessionals

Wij luisteren naar u en uw familie. U kunt erop rekenen dat we ruime ervaring met dementie hebben en dat onze kennis up-to-date is. We leren met hulp van uw familie wat uw persoonlijke voorkeuren zijn, bijvoorbeeld bij het eten, aankleden en de verzorging. We zijn de hele dag aanwezig voor deskundige begeleiding. Medische en paramedische zorg is ook binnen handbereik.

Bezig blijven

Samen een liedje zingen, de tafel dekken, luisteren naar muziek, is er iets wat u graag wilt doen? Actief blijven is belangrijk. Met de activiteiten en bezigheden sluiten we zoveel mogelijk aan op uw interesses. Bij Vreugdehof zijn veel activiteiten te doen.

Lekker eten

Familieleden en vrijwilligers zijn van harte uitgenodigd om eens iets te koken. Bijvoorbeeld een deel van de maaltijd of een lekker tussendoortje. Dat kan in de keuken van de groepswoning. Bewoners van de groepswoning willen vast meehelpen.

Rondleiding aanvragen?

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!