Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Willem Drees-Oostpoort bij chronisch ziek

Vrijwilliger man helpt bij ontbijttafel in hospice
  • Volwaardige appartementen
  • Levendig bij de Linaeusstraat
  • Bij ouderdom en ziekte
Als u door ouderdom of ziekte niet meer zelfstandig kunt wonen, zoekt u een woonomgeving die goed bij u past. Het nieuwe Willem Drees in Oostpoort is een uitstekend woon-zorgcentrum met moderne en ruime zorgappartementen. U kunt het leven weer oppakken, samen met ons, en rekenen op de beste zorg.

Bij ouderdom en ziekte: wonen in Willem Drees-Oostpoort

De sfeer in het vernieuwde Willem Drees-Oostpoort draait om de grote onderlinge betrokkenheid. Oog hebben voor elkaar, een helpende hand bieden en oprechte aandacht. Dat ervaren mensen die bij ons komen wonen. Met een chronische ziekte, door ouderdom of met een beperking vindt u bij ons een veilig thuis.

Ruime zorgappartementen


In het gebouw bevinden zich 36 zorgappartementen, verdeeld over 3 etages. Elk appartement is ruim (62 vierkante meter) en heeft een eigen balkon. Het zijn volwaardige appartementen met een woonkamer, slaapkamer, eigen badkamer, een kleine keuken en een berghok. Uw woning is ruim genoeg om er echt uw eigen plek van te maken. Neem vooral uw meubels en persoonlijke spullen mee.

Huiskamer voor iedereen

Soms is het fijn om even een praatje te maken. Of samen een kop koffie te drinken. Op iedere etage is er een gezellige, gezamenlijke huiskamer waar dit kan. U vindt er boekenkasten, planten, een lekkere bank met kussens en een televisie. De gezamenlijke huiskamers zijn huiselijk ingericht en van alle gemakken voorzien. Veel bewoners verblijven er graag.

‘Ja, het is een goed huis om in te wonen, alles is nieuw, netjes, schoon. En ze zijn lief voor m’n man.'
Mevrouw S., echtgenote van bewoner Willem Drees Oostpoort

Adres
Polderweg 340
1093 KP Amsterdam
(020) 756 13 24
Routebeschrijving

De open keuken

We hoeven niet zelf te koken, want het eten wordt kant-en-klaar gebracht. Maar vaak kunnen we het toch niet laten om iets lekkers tussendoor te maken in de grote keukens. Een salade, soep, pannenkoeken, een gebakken ei, kleine groentehapjes, smoothies, enzovoorts.

Levendige wijk Oostpoort

Willem Drees ligt aan de rand van de levendige nieuwe wijk Oostpoort. Er zijn genoeg mogelijkheden voor gezellige uitjes met familie, vrienden of vrijwilligers. Er is bijvoorbeeld een groot, bijna geheel autovrij, winkelgebied met een ruim aanbod aan winkels, cafés en restaurants. Ook andere highlights van Amsterdam-Oost zijn in de buurt. Zoals het Oosterpark, de kleurrijke Dappermarkt en dierentuin Artis.

Verzorging en begeleiding

In het Willem Drees vindt u naast onderlinge betrokkenheid vooral ook goede verzorging door kundige medewerkers. Bijvoorbeeld bij reuma, COPD, de ziekte van Parkinson, artrose, diabetes, dwarslaesie of andere ziekte.

Er zijn 24 uur per dag zorgmedewerkers aanwezig. We werken met vaste teams, zodat u steeds dezelfde gezichten ziet. Naast verpleegkundigen en verzorgenden zijn er verschillende specialistische professionals.

Praktijk voor behandelaars

Op de begane grond van het Willem Drees vindt u behandelruimtes, bijvoorbeeld van de fysiotherapeut. Desgewenst komen deze behandelaren naar u toe.

Rondleiding aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!