Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

De Rietvinck bij chronisch ziek

Oude man speelt biljart met keu en mannelijke verzorgende kijkt mee
  • Kleinschalig wonen
  • Professionele zorg
  • Grote gezellige tuin
Kleinschalig en gezellig. Bij De Rietvinck in hartje Amsterdam vindt u een comfortabel thuis. Er is veel aandacht voor mensen die door een ziekte of handicap niet zelfstandig kunnen wonen. Bijvoorbeeld bij reuma, COPD, artrose, diabetes of andere aandoening. Ook met niet aangeboren hersenletsel (NAH) vindt u bij ons een veilig huis.

Snel contact met een Zorgexpert: 088 - 97 20 200

Wonen met een chronische ziekte, handicap of NAH

U kunt op 3 manieren met een lichamelijke aandoening in De Rietvinck wonen:

Tweekamerappartementen

De 26 tweekamerappartementen zijn ruim en hebben een eigen badkamer. Echtparen zijn hier ook welkom. Sommige woningen hebben een balkon, uitkijkend op de prachtige Brouwersgracht, de binnentuin of de Vinkenstraat. U bent voor een warme maaltijd welkom in het restaurant op de begane grond.

U kunt voor een warme maaltijd terecht in het restaurant op de begane grond. Bijzonder is dat De Rietvinck eigen koks heeft en dat uw maaltijd dus elke dag vers wordt gekookt. U heeft dagelijks de keuze uit twee (warme) maaltijden.

'Ik ga vaak naar het restaurant hier, voor een warme hap of ik drink een kop koffie. Het is er gezellig en het eten is lekker.'
Bewoner De Rietvinck

Adres
Vinkenstraat 185
1013 JR Amsterdam
(020) 756 38 02
Routebeschrijving

Groepswoningen

De 4 groepswoningen zijn geschikt voor 6 a 7 mensen met een chronische ziekte of handicap. Er is privacy volop in uw eigen ruime zitslaapkamer. Neemt u vooral uw eigen spullen mee, zodat u zich er snel thuis zult voelen. U deelt de gezamenlijke woonkamer en grote keuken. Daar eten we en u kunt er deelnemen aan activiteiten of individueel met iets bezig zijn.

Groepswoning NAH

Heeft u hersenletsel opgelopen door bijvoorbeeld een beroerte (hersenbloeding of CVA) of na een ongeluk? In de sfeervol en speciaal ingerichte groepswoning vindt u goede zorg en gezelligheid. U woont er met 6 tot 7 bewoners en heeft een ruime eigen zitslaapkamer om in te richten met uw eigen spullen. De woonkamer met grote keuken deelt u met de anderen.

Belangrijk in uw leven

Samen bespreken we uw vragen en wensen. Samenwerking met uw familie, vrienden en kennissen betekent dat we meer voor u kunnen doen. Misschien vindt u het prettig als we voor uw verhuizing bij u thuis komen om u beter te leren kennen. Laat ons weten wat voor u belangrijk is in het leven.

U kunt rekenen op onze aanwezigheid, dag en nacht. We werken met vaste teams, zodat u steeds vertrouwde gezichten ziet.

Bijzondere activiteiten

In De Rietvinck vindt u niet alleen gebruikelijke activiteiten. Ook op dit vlak zijn wij vernieuwend. Er zijn regelmatig projecten met scholen. Maar we zijn ook bezig met zelf kunst maken, kunstgeschiedenis, klassieke muziek en dans.

Eigen kok

Bijzonder is dat De Rietvinck eigen koks heeft en dat uw maaltijd dus elke dag vers wordt gekookt. U heeft dagelijks de keuze uit twee (warme) maaltijden. In het gezellige restaurant kunt u trouwens ook salades, soepen, luxe broodjes, patat, borrelhapjes en lekkere (alcoholische) drankjes kopen.

Haarlemmerdijk en Westerpark dichtbij

Winkels zijn dichtbij, bijvoorbeeld om de hoek in de levendige Haarlemmerdijk. Het gezellige Westerpark is vlakbij.

Bewoners en famillie over De Rietvinck

Rondleiding aanvragen?

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!