Wij gebruiken cookies en scripts om onze website te verbeteren. Meer informatie over het privacy- & cookiebeleid van Amstelring

Print deze pagina

Wooncentrum Willem Drees - Oostpoort
Polderweg 340, 1093KP Amsterdam
Bereken route

Bezoek onze Facebook-pagina
Wonen met verzorging en verpleging in Amsterdam Oost
Aan de rand van de levendige wijk Oostpoort is een nieuwe appartementencomplex gerealiseerd. Het gebouwdeel aan het paradijsplein biedt vrije sectorwoningen voor zelfstandig wonende senioren vanaf 55 jaar. De 48 appartementen van Wooncentrum Willem Drees zijn speciaal bedoeld voor mensen die zorg en verpleging nodig hebben.Tot mei 2016 had dit huis de naam Oostpoort.
 
Wooncentrum Willem Drees - Oostpoort in vogelvlucht
 • Nieuw gebouw op een levendige locatie
 • Achtenveertig mooie tweekamerappartementen (62m2 BVO)
 • Mooi uitzicht op de laagbouwwoningen van het Polderweggebied
 • Voor intramurale zorgindicaties ZZP 4 t/m 10 (op somatische grondslag)
 • Met twaalf extra grote appartementen voor Huntington-patiënten
 • Eerstelijns paramedische behandeling (fysiotherapie, psychologie, ergotherapie) op de begane grond
 • Een deskundig en vriendelijk team voor 24 uurs-zorg
 • Alle familie, vrienden en mantelzorgers zijn welkom, net als thuis
 
Verpleeghuis nieuwe stijl
Wooncentrum Willem Drees is geen klassiek verpleeghuis, maar heeft appartementen voor mensen met een zorgindicatie. De ruime appartementen geven een gevoel van vrijheid en privacy, terwijl er toch 24 uur per dag professionele zorg aanwezig is. De thuissituatie, met partner, familie en vrienden kan dan ook gewoon doorgaan.
 
Deskundig en vriendelijk team voor 24 uurs-zorg
Het zorgteam bestaat uit verpleegkundigen, verzorgenden, fysiotherapeut, psycholoog, diëtiste, logopedist, ergotherapeut, geestelijk verzorger, maatschappelijk werker en een specialist ouderengeneeskunde. Samen bespreken we uw vraag naar zorg en ondersteuning. Op die wijze komen de zorgafspraken tot stand. Uw familie, partner en vrienden zijn van harte welkom om samen met ons een prettige woonomgeving te creëren.
 
Vanzelfsprekend kunt u rekenen op alle service die behoort bij uw indicatie. Daarnaast zijn er andere diensten (zoals boodschappenservice) die tegen bijbetaling zijn in te huren.

ZorgHerberg in Wooncentrum Willem Drees - Oostpoort
In de ZorgHerberg Amstelring kunnen ouderen met een zorgvraag een paar dagen of paar weken logeren. De ZorgHerberg is er voor mensen met een tijdelijke zorgvraag die niet in de thuissituatie kan worden opgelost.

Huntingtonzorg
Wooncentrum Willem Drees biedt een kleinschalige woonvoorziening aan cliënten met de ziekte van Huntington. Cliënten kunnen rekenen op zorg, (para)medische zorg en begeleiding. Om kwaliteit te garanderen werken we nauw samen met een neuroloog (LUMC) en andere specialisten. Amstelring maakt deel uit van het Huntington Netwerk Nederland en werkt samen met organisaties aan de ontwikkeling van Huntingtonzorg in Nederland. Kennis delen is daarbij het grootste uitgangspunt met als doel de zorg- en dienstverlening voor Huntington cliënten te verbeteren. Bekijk hier de laatste editie van Nieuwsbrief Huntingtonzorg Willem Drees.

De ruime appartementen
Deze moderne appartementen zijn ruim genoeg voor twee personen. U kunt er samenwonen met uw partner indien hij/zij ook een zorgindicatie heeft. Wooncentrum Willem Drees bestaat uit 5 verdiepingen.
 • De begane grond heeft ruimtes voor fysiotherapie en ergotherapie.
 • De eerste etage is gereserveerd voor mensen met de ziekte van Huntington. Deze ziekte vraagt speciale begeleiding en wordt geboden door een zorgteam dat hier voor is opgeleid.
 • Op de tweede t/m vijfde etage bevinden zich de zorgappartementen. Elke etage beschikt over een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte.

De wijk Oostpoort
Vanuit een deel van de Amstelring appartementen is er uitzicht over de laagbouwwoningen van het Polderweggebied daterend uit 1951. Aan de andere kant van het pand ligt de nieuwe wijk Oostpoort, gebouwd op het terrein van de voormalige Oostergasfabriek. Oostpoort is een levendige wijk waar comfortabel wonen samen gaat met ontspanning, sport, eten en winkelen. Op www.beleefoostpoort.nl kunt u alles lezen over het ‘nieuwe centrum van Oost-Amsterdam' zoals:
 
 • Winkelgebied Oostpoort met ruim 40 winkels, grotendeels autovrij
 • Culturele instellingen zoals de Kunstuitleen en Muziekmakerscentrum muzyQ
 • Diverse restaurants en cafés, zoals grand café ‘Genieten’ met prachtig terras aan het water van de Ringvaart
 • Parkeergarage Q-Park Oostpoort
 • Een sportschool, een overdekt zwembad en een grote sporthal
 • Stadsdeelkantoor Amsterdam-Oost en wooncentrum Atlantisplein
 • Circa 600 woningen

Wilt u meer weten?
Voor meer informatie over Wooncentrum Willem Drees - Oostpoort kunt u contact opnemen met één van onze zorgbemiddelaars.
088 - 97 20 200 
Contact per mail

Oostpoort Voorkant
 

Aanmelden en informatie

Huntingtongroep: 020-756 13 07
Tweede etage: 020-756 13 16
Derde etage: 020-756 13 22
Vierde etage: 020-756 13 28
ZorgHerberg: 020-756 13 34

Stel uw vraag
Bereikbaar op werkdagen van
08:30-16:00 uur


Parkeren 

U kunt betaald parkeren in de Parkeergarage Q-Park, Polderweg 92.


Zorgaanbod

Heeft u een vraag over ons zorgaanbod? Neem contact op met een van onze zorgbemiddelaars. bel 088 - 97 20 200 (lokaal tarief) of via het contactformulier.