Wij gebruiken cookies en scripts om onze website te verbeteren. Meer informatie over het privacy- & cookiebeleid van Amstelring

Print deze pagina

Verpleeghuis Het Schouw
Dollardplein 2, 1025 XJ Amsterdam
Bereken route

Bezoek onze Facebook-pagina
Zoekt u een modern, informeel verzorgings- en verpleeghuis in Amsterdam Noord? Het Schouw ligt midden in een gezellige buurt, er zijn diverse woonvormen. Winkelcentrum Boven ‘t Y en het Baanakkerspark liggen op een steenworp afstand.

Direct naar:
Wonen | Zorg | Kosten en indicatie | Activiteiten | Contact


De meeste mensen blijven het liefst zo lang mogelijk thuis wonen. Verhuizen naar een verpleeghuis of een woonzorgcentrum is voor bijna iedereen een moeilijke stap. Toch is het soms onvermijdelijk. Bijvoorbeeld als u een chronische ziekte of een handicap heeft. Of misschien bent u al wat ouder en is het een veilig idee om zorg binnen handbereik te hebben.  Zodat u er een beroep op kunt doen als dat nodig is.
 

Welkom in Het Schouw

In die gevallen bent u welkom als bewoner van Het Schouw. U krijgt de ondersteuning en zorg die u nodig en wenselijk vindt. Vanuit het volste respect voor uw levenswijze en privacy. Mensen met dementie kunnen veilig en beschermd wonen in kleinschalige woongroepen. Maar ook als buurtbewoner bent u welkom. Dagbesteding, activiteiten, optredens of het verenigingsleven. In Het Schouw is voor iedereen iets te doen.
 

Gezellig en informeel

Gezellig, een informele sfeer. Goede en respectvolle zorg. Dat zijn belangrijke kenmerken van de dienstverlening van Het Schouw. Het verpleeghuis is al decennialang een begrip in Amsterdam-Noord. In 2010 werd het oude gebouw vervangen door frisse, eigentijdse panden. De donkerrode kleur herinnert nog aan het vroegere socialistische karakter. Tegenwoordig is iedereen welkom. Er wonen mensen met verschillende leefstijlen en achtergronden.
 
Echtpaar Hoekstra: ‘Even het hoekje om en je bent in winkelcentrum. Daar gaan we vaak een kop koffie halen en een harinkje eten. Als je hier eenmaal zit, wil je niet meer weg.’
 

Huis van de Buurt

Houdt u van winkelen? Winkelcentrum Boven ’t Y is op loopafstand, evenals  de markt en het Baanakkerspark. We zijn trots op de binding met de wijk. Het Schouw is een centraal en dynamisch middelpunt in de wijken Nieuwendam en Buikslotermeer. Het wordt niet voor niets Huis van de Buurt genoemd. Muziek, dansen, computerles, tentoonstellingen. Het Schouw bruist, dagelijks worden er inspirerende activiteiten georganiseerd, binnen en buiten het gebouw. In het makkelijk bereikbare restaurant is altijd bedrijvigheid. Het is een trefpunt waar buurtbewoners, familieleden, cliënten en vrijwilligers elkaar veelvuldig ontmoeten.


Verder kijken?

Verpleeghuizen Amstelring