Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Het Schouw bij chronisch ziek

Zoon geeft zijn oude moeder een kopje thee
  • Wonen in moderne omgeving
  • Een fijne sfeer
  • Professionele verzorging
Het warm kloppend hart van Amsterdam-Noord, zo wordt verpleeghuis Het Schouw wel genoemd. Zoekt u een huis waar u gewoon uzelf kunt blijven? Wie niet thuis kan wonen, door de gevolgen van ouderdom of een ziekte is van harte welkom in Het Schouw. Met altijd aardige medewerkers in de buurt is het een fijn en veilig huis.

Snel contact met een Zorgexpert: 088 - 97 20 200

Met een chronische ziekte wonen in Het Schouw

Er is veel aandacht voor mensen die door ouderdom of een ziekte niet zelfstandig kunnen wonen. Bijvoorbeeld bij reuma, COPD, hart- en vaatziekten, de ziekte van Parkinson, artrose, diabetes of andere aandoening. U kunt op 2 manieren met een lichamelijke aandoening in Het Schouw wonen:

Zeer ruime driekamerappartementen

De 53 driekamerappartementen zijn opvallend ruim met 70m2, met eigen badkamer en klein keukentje. Echtparen zijn hier in overleg ook welkom. De meeste woningen hebben een balkon, uitkijkend op bijvoorbeeld de buurttuin. Er is ruimte voor een scootmobiel of rolstoel. Richt het appartement volledig in met uw eigen meubels en persoonlijke spullen. Dan zal het snel al thuis voelen!

Komt u voor de warme maaltijd naar het restaurant De Heemtuin?

Groepswoningen Het Schouw

De 4 groepswoningen zijn elk geschikt voor 6 mensen met een lichamelijke aandoening. Er is privacy volop in uw eigen ruime zitslaapkamer met badkamer.  Neemt u vooral uw eigen meubels en spullen mee. U deelt de gezamenlijke woonkamer en grote keuken. We eten er samen en u kunt er deelnemen aan activiteiten of individueel met iets bezig zijn.

Adres
Dollardplein 2
1025 XJ Amsterdam
(020) 756 40 00
Routebeschrijving

Zorg met kwaliteit

Deskundige zorg en begeleiding, dat is waar u op kunt rekenen in Het Schouw. Ook als het gaat om intensieve zorg en medische of paramedische behandeling. We zijn dag en nacht aanwezig en werken met vaste teams, zodat u steeds dezelfde vertrouwde gezichten ziet. Samen bespreken we uw vragen en wensen. Misschien vindt u het prettig als we voor uw verhuizing bij u thuis komen om u beter te leren kennen. Laat ons weten wat voor u belangrijk is.

Betrokken zijn met elkaar

Aandacht geven, betrokken zijn, dat vinden we belangrijk. Wie bij ons verblijft, wordt gehoord en gezien. U bepaalt zoveel mogelijk uw eigen koers. Wij behandelen u met respect en hebben waardering voor uw levensstijl en achtergrond. Hopelijk kunt u uw levensstijl zoveel mogelijk voortzetten. De deur staat altijd open voor uw familieleden, vrienden en kennissen. Zij zijn van harte uitgenodigd om samen met ons gezelligheid te scheppen en kleine taken op te pakken.

Voor ieder wat wils

Een waardevolle dag bestaat uit meer dan alleen verzorging. Wilt u bezig zijn, kennis opdoen en iets nieuws meemaken? In Het Schouw kan dat allemaal. Samen met vrijwilligers zetten we activiteiten op die creatief zijn en vernieuwend. Hoorcolleges, yoga, lezingen over kunst en geschiedenis… En ook muziek, zingen, de breiclub en bingo. Houd voor alle nieuwtjes de maandelijkse activiteitenkalender in de gaten.

Winkelcentrum en de markt dichtbij

Winkels zijn dichtbij, in het naastgelegen Winkelcentrum Boven ‘t Y. Groen en natuur is er in onze buurttuin of een stukje verderop in het Baanakkerpark.

‘Ik ben zo blij dat mijn vrouw en ik samen naar Het Schouw konden verhuizen. We hebben een modern appartement, ruim en licht. Kan het iedereen aanraden.’
Echtpaar woonachtig in Het Schouw

Wonen voor echtparen

Wilt u als echtpaar samen blijven wonen?  We bekijken graag met u wat mogelijk is. Bekijk het filmpje over samen beschermd wonen in Het Schouw.

Rondleiding aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!