Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Het Schouw bij dementie

Verpleegkundige HBO-V kijkt liefdevol naar oudere vrouw met pop
  • Modern en informeel huis
  • Veilig wonen met zorg
  • Vriendelijke begeleiding
Wonen in een beschermde omgeving geeft een gevoel van veiligheid, zeker bij dementie. In Het Schouw is dat de basis: prettig leven met liefdevolle begeleiding. Rust afgewisseld met dagelijkse activiteiten geven een ritme waar u wel bij vaart. Bij verpleeghuis Het Schouw in Amsterdam-Noord vindt u een warm thuis.

Snel contact met een Zorgexpert: 088 - 97 20 200

Wonen in Het Schouw met dementie

Bij dementie is het fijn als er altijd iemand in de buurt is. Dat is een veilig gevoel. In Het Schouw zien we wie u bent. En u vindt er liefdevolle mensen in een levendige omgeving. U herkent ons omdat wij een vast team vormen.

U kunt op 2 manieren met dementie in Het Schouw wonen:

Bij lichte dementie wonen in een ruim driekamerappartement

De driekamerappartementen zijn opvallend ruim met 70m2, een eigen badkamer en klein keukentje. Bij lichte dementie kunt u hier prima wonen en echtparen zijn in overleg ook welkom. De meeste woningen hebben een balkon, uitkijkend op bijvoorbeeld de buurttuin. Er is ruimte voor een scootmobiel of rolstoel. Als u het appartement volledig met uw eigen meubels en persoonlijke spullen inricht zal het snel al thuis voelen. Komt u voor de warme maaltijd naar het restaurant De Heemtuin?

Bij dementie veilig wonen in een groepswoning

In één van 8 groepswoningen van Het Schouw heeft u een eigen ruime gestoffeerde kamer met badkamer. Die kunt u inrichten met uw persoonlijke spullen. Hulp van uw familie en vrienden is alle dagen welkom, want zij kennen u tenslotte het beste. Ook kunnen zij ons helpen om u beter te leren kennen.

Samen met de anderen deelt u de gezamenlijke woonkamer en grote keuken. Overdag zijn we hier vaak te vinden. We eten er en u kunt er deelnemen aan activiteiten of individueel met iets bezig zijn. Op zaterdagen koken we zelf en familie is van harte welkom om te helpen.

Adres
Dollardplein 2
1025 XJ Amsterdam
(020) 756 40 00
Routebeschrijving

Begeleiding bij dementie

Wij zijn dag en nacht aanwezig voor verzorging en deskundige begeleiding. Het zijn vaste teams, zodat u vertrouwde gezichten ziet. Medische en paramedische zorg is binnen handbereik.

We maken graag kennis met u

Als dat mogelijk is bezoeken wij u thuis, nog voordat u in Het Schouw komt wonen. Dan horen we graag wat over uw levensloop. Hoe zag uw gezin eruit? Welke opleiding heeft u? Welke hobby’s? Zijn er bijzondere dingen gebeurd in uw leven? Het is fijn als we u alvast een wat leren kennen voordat u verhuist.

‘Mijn vrouw woont in Het Schouw, ik ben zo blij dat ze hier naar toe kon verhuizen.’
Echtgenoot van bewoonster in Het Schouw

Rondleiding aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!