Groenelaan bij dementie

Afbeelding van Groenelaan bij dementie
  • Huiselijk en veilig
  • Ruime kennis over dementie
  • 24 uur per dag begeleiding
Liefdevolle zorg in een omgeving die als thuis voelt. Bij Groenelaan weten we alles over dementie. U herkent ons omdat wij een vast team vormen, u ziet steeds dezelfde aardige gezichten. We zijn 24 uur per dag beschikbaar voor uw zorg. Wij verzorgen u graag bij Groenelaan in het goed bereikbare Amstelveen.

Veilig wonen met dementie in Groenelaan Amstelveen

U ervaart pas liefdevolle zorg als we ons goed verdiepen in wie u bent. Er is dan ook vriendelijk contact tussen u en de zorgprofessionals van Groenelaan. Een veilige omgeving is belangrijk bij dementie. En natuurlijk ook dat u steeds dezelfde aardige en vertrouwde gezichten ziet.

‘Als mantelzorger kun je veel inbrengen. Je wordt gehoord.’
Conny van Beek (familie van oud-bewoner, nu vrijwilliger)

Een veilig gevoel bij dementie

In Groenelaan heeft u een eigen kamer. Hopelijk kunt u de kamer samen met uw familie inrichten met uw eigen spullen, zodat het aan thuis en aan vroeger doet denken. De badkamer deelt u met een andere bewoner. Het is goed om te weten dat we met moderne techniek ook ‘s nachts een oogje in het zeil houden. In uw kamer zijn sensoren aangebracht, zodat we weten of u veilig in bed ligt of misschien onze hulp nodig heeft.

Adres
De Helpende Hand 9
1186 AB Amselveen
(020) 426 66 00
Routebeschrijving

Samen kunnen we meer voor u doen

Hulp van uw familie en vrienden is alle dagen welkom, want zij kennen u tenslotte het beste. Ook kunnen zij ons helpen om u beter te leren kennen. Uw levensloop, wat u vindt belangrijk, waar u blij van wordt: allemaal belangrijke dingen die we graag horen.

Zes dementievriendelijke hofjes

U woont bij ons, samen met zo’n 12 andere mensen, in een dementievriendelijk hofje. Dat zijn veilige afdelingen ingericht volgens een herkenbaar thema. Naast de nodig rust op uw eigen kamer, is er volop loop- en bewegingsruimte op de gangen. U ziet er meubels en materialen die herinneringen aan vroeger kunnen oproepen.

U bent overdag van harte welkom in de grote woonkamer met open keuken. We zijn daar vaak bij elkaar, om te eten, huiselijke dingen te doen en activiteiten te ondernemen. Uw familie is er ook van harte welkom.

Huiselijk en veilig

De kleine vaste zorgteams helpen u waar nodig en begeleiden u. Er is 24 uur per dag, 7 dagen per week professionele zorg aanwezig. U zult vaak dezelfde aardige gezichten zien, omdat we met vaste teams werken.

Belevingstuin

Als u graag buiten even een frisse neus haalt, is de belevingstuin van Groenelaan een aanrader. In deze beschermde tuin genieten we van het zonnetje zodra dat kan. U kunt er onder begeleiding bezig zijn of wat rondlopen. De belevingstuin bevat een rijkdom aan prikkels die door velen als positief wordt ervaren.

Beschikbaarheid

Voor wonen in Groenelaan kan een wachttijd zijn. Bekijk het overzicht met de wachttijden. Wilt u snel meer informatie over wonen in Groenelaan? Bel dan een Zorgexpert: 088 - 97 20 200.

Indicatie en kosten

U kunt in Groenelaan komen wonen met een:

  • zorgprofiel 5 & 7 met BOPZ bij dementie
  • zorgprofiel 6 & 8 op somatische grondslag
  • ELV hoog bij tijdelijk verblijf
  • WMO bij dagbesteding

Bij het aanvragen van een indicatie zijn we u graag van dienst. Aarzel niet om ons hierover te bellen.

Heeft u een ander zorgprofiel? Check welke locatie het beste bij uw zorgprofiel past: zorgprofiel per locatie.

Voor wonen in een verpleeghuis of groepswoning berekent en int het Centraal Administratiekantoor (CAK) uw eigen bijdrage. Lees meer over kosten verpleeghuis.

Rondleiding en aanmelden

Wilt u een kijkje nemen in Groenelaan? Of meer weten over wat er mogelijk is? Onze Zorgexperts helpen u graag, ook bij het regelen van een zorgindicatie. Bel: 088 - 97 20 200. Of stuur een mail.

Rondleiding aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!