Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.
Terug naar het nieuwsoverzicht

Vertrek uit het gebouw De Drie Hoven

31 juli 2017
Fragiele oude vrouw met aardige verzorgster
De Drie Hoven is rond 1971 gebouwd als verzorgingshuis. Sinds de afschaffing van de AWBZ krijgen alleen verpleeghuiscliënten een Wlz-indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Het gaat om ouderen die beschut of beschermd dienen te wonen met dag en nacht intensieve zorg of dementiezorg. Het gebouw van De Drie Hoven is daar niet geschikt voor (te maken). Daarom is besloten om uit het gebouw De Drie Hoven van Woonzorg Nederland te vertrekken, met als einddatum 31 december 2019. Een beslissing met veel impact op alle betrokkenen.

Op deze pagina vindt u de verslagen van bijeenkomsten en gesprekken met bewoners/familieleden, medewerkers en vrijwilligers, in de vorm van nieuwsbrieven. De oudste (eerste) nieuwsbrief staat bovenaan.

Nieuwsbrief juli 2017

Op 31 juli 2017 vond de eerste serie informatiebijeenkomsten plaats over De Drie Hoven. Welke toekomstmogelijkheden zijn er in het pand van Woonzorg Nederland? Deze vraag stond centraal tijdens de drie bijeenkomsten, voor bewoners, familieleden, medewerkers en vrijwilligers. Er is een nieuwsbrief opgesteld met een verslag van de drie bijeenkomsten. Betrokkenen kregen de nieuwsbrief toegestuurd. Lees hier de nieuwsbrief (PDF).

Nieuwsbrief oktober 2017

Op woensdag 11 oktober 2017 vond een tweede serie bijeenkomsten plaats: voor medewerkers, vrijwilligers en voor bewoners met familie. Centraal stond de uitwerking van de onderzochte scenario's en de toelichting van een voorgenomen besluit. Aanwezigen kregen een kopie van de presentatie mee en een 'concept Sociaal Plan voor Bewoners'. Er is een nieuwsbrief gemaakt met een verslag van de bijeenkomsten. Betrokken kregen de nieuwsbrief toegestuurd. Lees hier de  nieuwsbrief (PDF).

Nieuwsbrief april 2018

Op 10 en 11 april 2018 vonden in totaal zes bijeenkomsten plaats: twee voor bewoners en hun eerste contactpersonen, drie voor medewerkers en een voor de vrijwilligers. In de uitnodigingsbrief stond het al: het besluit is genomen om uit het pand De Drie Hoven te vertrekken, uiterlijk per 31 december 2019. Aanwezigen van de bijeenkomsten kregen een kopie van de presentatie, de definitieve versie van het Sociaal Plan (voor Bewoners of voor Medewerkers) en de bewoners kregen ook een brochure van SIGRA. Lees hier de nieuwsbrief (PDF).

Nieuwsbrief juni 2018

In deze nieuwsbrief voor bewoners wordt onder andere manager Wilma Nissen voorgesteld. U leest ook waarom gekozen is om speciaal geselecteerde studenten tijdelijk in de leeggekomen kamers te laten wonen. De studenten zorgen ervoor dat de gangen minder leeg aanvoelen en ze doen speciaal vrijwilligerswerk, namelijk met u doen wat u leuk vindt. Bijvoorbeeld buiten wandelen, een puzzel leggen, gezellig kletsen met een bakje koffie, schaken, naar het winkelcentrum, naar het park, met een i-pad aan de gang gaan, etc. Verder in deze nieuwsbrief alle info over het Zomerfeest op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli. Lees hier de nieuwsbrief (PDF).

Nieuwsbrief september 2018

In deze nieuwsbrief worden nieuwe student-buren voorgesteld en is er onder andere vanuit Zorgbemiddeling en de Geestelijke verzorging de nodige informatie die we met u willen delen. Lees hier de nieuwsbrief (PDF).

Nieuwsbrief november 2018

Inmiddels wonen er een aantal studenten in De Drie Hoven. We horen van veel bewoners en studenten dat dit goed bevalt. In deze nieuwsbrief laten we graag een aantal bewoners van De Drie Hoven aan het woord over hun ervaringen om 'samen te leven met studenten in één gebouw'. Ook stellen we nieuwe student-buren voor en vindt u de activiteiten in november. Lees hier de nieuwsbrief (PDF).

Nieuwsbrief december 2018

Er is veel gebeurd in 2018. Het besluit om te vertrekken uit het gebouw De Drie Hoven heeft veel impact op iedereen: op bewoners, hun familieleden en vrienden, op medewerkers en vrijwilligers. In deze nieuwsbrief vindt u meer over de wekelijkse bewonersvergadering, maakt u kennis met de nieuwe student-buren en vindt u de activiteiten voor deze en komende maand. Lees hier de nieuwsbrief (PDF).

Nieuwsbrief februari 2019

Er zijn in De Drie Hoven extra activiteiten en ook vindt de wekelijkse bewonersvergadering op maandag plaats. Dan vertelt iedereen hoe het gaat, of er wensen, klachten of problemen zijn. Lees hier de nieuwsbrief (PDF).

Nieuwsbrief mei 2019

Op verzoek van enkele bewoners is er een breiclub opgericht én er wordt gezamenlijk gegymd op de derde verdieping. Ook zijn er weer een aantal mooie optredens geweest. In deze nieuwsbrief worden twee vrijwilligers in het zonnetje gezet en gaan we op bezoek bij mevrouw Loots en mevrouw Blesing. Ook is er vanuit zorgbemiddeling de nodige informatie die we met u willen delen. Lees hier de nieuwsbrief (PDF).

Delen op social media: