Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Polikliniek Huntington

Buitenkant gebouw polikliniek Huntington in Willem Drees-Oostpoort Amsterdam
Heeft u de ziekte van Huntington? En woont u in Noord-Holland of een aangrenzende provincie? Dan kunt u voor professionele zorg en behandeling terecht bij de Polikliniek Huntington in Amsterdam Oostpoort. Ook familieleden vinden er steun, adviezen en begeleiding.

De ziekte van Huntington is een complexe ziekte die vraagt om professionele zorg en behandeling van zowel de cliënt als de familie. Het multidisciplinaire team van Willem Drees-Oostpoort biedt dit aan via de polikliniek Huntington. Ook jonge mensen bij wie de ziekte is vastgesteld, kunnen er terecht. Zoals Mathilde (31), zij is drager van de ziekte van Huntington.

Ziekte van Huntington

Door een afwijking in het DNA (erfelijk materiaal) ontstaan bij de ziekte van Huntington beschadigde zenuwcellen in de hersenen. De kenmerken zijn per persoon verschillend, maar ongewilde bewegingen of het niet goed meer kunnen sturen van bewegingen komen veel voor. Andere symptomen zijn prikkelbaarheid, depressies en verminderd geheugen. Na verloop van tijd is praten en lopen niet meer mogelijk.

Zorg- en expertisecentrum

Het zorg- en expertisecentrum heeft ruim 25 jaar ervaring in het bieden van zorg en behandeling aan cliënten met de ziekte van Huntington. We maken daarom ook deel uit van het Huntington Netwerk Nederland (HNN), waarin wij een bijdrage leveren in de ontwikkeling van optimale en kwalitatieve goede zorg in Nederland.

Multidisciplinaire team

Het multidisciplinaire team bestaat uit de volgende disciplines:

Behandelplan op maat

Na aanmelding bij de polikliniek Huntington volgt een kennismakingsgesprek met de specialist ouderengeneeskunde en de casemanager. Het multidisciplinaire team maakt een behandelplan op maat.

Meer zorg en begeleiding

Contact en vragen

Adres

Willem Drees - Oostpoort
Polderweg 340
1093 KP Amsterdam