Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content

Revalideren in Groenelaan

Arts op bezoek bij vrouw na operatie
  • Samen werken aan herstel
  • Motiverende aanpak
  • Revalidatie voor ouderen
Revalideren en werken aan herstel, daarvoor kunt u terecht in verpleeghuis Groenelaan in Amstelveen. Wie na een operatie, behandeling of ongeval niet naar huis kan, vindt in Groenelaan professionele revalidatie. U verblijft bij ons en komt weer helemaal op krachten. Met uitstekende verzorging en begeleiding van vriendelijke professionals. Veel mensen komen vanuit het naastgelegen Ziekenhuis Amstelland naar Groenelaan om te revalideren.

In verpleeghuis Groenelaan herstellen en aansterken

Is aansterken en herstellen nodig? Bijvoorbeeld omdat u een heupoperatie of ingrijpende behandeling in het ziekenhuis heeft ondergaan? Kom dan revalideren in verpleeghuis Groenelaan in Amstelveen, u kunt rekenen op uitstekende medische begeleiding.

‘Na een tijdje gaat het vaak al zoveel beter! Sommige mensen vinden het zelfs jammer om weer naar huis te moeten gaan.’
Specialist ouderengeneeskunde Jeannette Vat

Revalidatie speciaal voor ouderen

Revalideren kan wat lastiger zijn als u al op leeftijd bent. Wij hebben de kennis en ervaring in huis om u te helpen bij uw herstel. Revalidatie bij de oudere mens wordt Geriatrische Revalidatie genoemd. Het is vaak een combinatie van factoren zoals:  

  • een val of ongeluk
  • operatie aan heup, been, voet of arm
  • operatie of behandeling van een ernstige ziekte
  • reuma, artrose, diabetes, COPD, hartfalen
  • andere chronische ziekten als MS of de ziekte van Parkinson

Adres
De Helpende Hand 9
1186 AB Amstelveen
(020) 426 66 00
Routebeschrijving

Uw eigen kamer

Er is een ruime eenpersoonskamer voor u, met een badkamer en toilet. Andere mensen ontmoet u in de twee gezamenlijke huiskamers. Daar verwelkomen we u ook graag voor de maaltijd. Verder zijn er oefenruimtes en behandelruimtes.

Revalideren, hoe gaat dat?

Revalideren betekent handelingen opnieuw leren.  In een periode tussen de drie weken en drie maanden werkt u aan uw herstel. Soms krijgt u ook fysiotherapie, logopedie en ergotherapie. Therapie en oefening helpen u bij uw herstel en het leren omgaan met uw nieuwe (lichamelijke) situatie.

Wat voor u belangrijk is

We stellen in overleg met u een plan op. Het doel is om u weer zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. U werkt bijvoorbeeld aan het verbeteren van uw conditie of spierkracht. En u oefent met dagelijkse handelingen, zoals uit bed komen, opstaan vanuit een stoel of bestek vasthouden, lopen, praten, uzelf wassen en aankleden. Voor iedereen zal het anders zijn. Uw mantelzorger betrekken wij er graag bij.

Gericht op herstel

U zult merken dat er veel in het teken staat van revalidatie en herstel. Ook bij dagelijkse handelingen en bezigheden motiveren wij u om verder te komen. Natuurlijk dragen voldoende rust, ontspanning en gezelligheid ook bij aan uw herstel. Familie en vrienden zijn welkom om te helpen daarbij.

Rondleiding aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!