Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

De Nieuwe Sint Jacob

De Nieuwe Sint Jacob, wonen tegenover Artis met zorg dichtbij
  • Huren met zorg dichtbij
  • Kleinschalig wonen bij dementie
  • Prachtlocatie in Amsterdam
In De Nieuwe Sint Jacob woont u op een bijzondere locatie, namelijk tegenover Artis in Amsterdam. Deze plek, met haar roemrijke geschiedenis, bood ooit ruimte aan het R.K. Oude Mannen- en Vrouwenhuis Sint Jacob. Nu is hier een comfortabele en veilige woonomgeving ontstaan die past bij uw levensfase en zorgbehoefte.

  • Snel contact met een Zorgexpert: 088 - 97 20 200
  • Snel contact met de verhuurder: 088 - 43 24 780 (optie 1) of stuur een e-mail naar: zorgvastgoed@mvgm.nl

Rondleidingsvideo

Lees meer en klik door naar:

Een omgeving waar u zich thuis voelt

Met de monumentale kapel in het hart en daaromheen een prachtige binnentuin, woont u in een oase van rust. Tegelijkertijd is het heerlijke stadsleven van Amsterdam nooit ver weg. Zo sluit De Nieuwe Sint Jacob altijd aan bij de manier van leven die het beste bij u past. U woont op een plek waar bewoners elkaar makkelijk kunnen ontmoeten en naar elkaar omkijken.

Comfortabel wonen met zorg dichtbij

In De Nieuwe Sint Jacob zijn 305 vrije sector huurappartementen met 2, 3 of 4 kamers. Een ideale woonplek om uw leven zo lang mogelijk zelfstandig te leiden. En mocht u op een gegeven moment toch zorg nodig hebben, dan staat er een zorgteam van Amstelring voor u klaar.

Door de aanwezigheid van Amstelring, heeft u het gemak van zorg dichtbij. Wij richten onze dienstverlening zo in, dat de zorg met de bewoners meegroeit. Van lichtere zorg tot intensiever, erop gericht u zo lang mogelijk thuis te kunnen laten wonen.

Wilt u hier meer over weten? Bekijk de pagina over wonen met zorg dichtbij.

Persoonsgericht wonen met zorg bij dementie

Als thuis wonen door dementie niet meer gaat, is het fijn dat er een plek is waar u comfortabel woont en de zorg krijgt die bij u past. Ook dan kunt u terecht in De Nieuwe Sint Jacob.

De monumentale kapel vormt het hart van De Nieuwe Sint Jacob. Het markante gebouw uit 1866 wordt met grote zorgvuldigheid gerestaureerd en verduurzaamd. Er komen 36 appartementen als kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. Binnen de woonomgeving is alles zoveel mogelijk afgestemd op uw eigen situatie en mogelijkheden.

“Mijn partner heeft dementie. Het is fijn dat zij straks in De Nieuwe Sint Jacob terechtkan. Zelf wil ik hier ook een appartement huren. Dan ben ik altijd dichtbij. En heb ik later zelf zorg nodig, dan is ook dat meteen goed geregeld,” aldus de partner van een toekomstig bewoner van De Nieuwe Sint Jacob.

Wilt u hier meer over weten? Bekijk de pagina over persoonsgericht wonen bij dementie.

Adres
Plantage Muidergracht 99A
1018 TN Amsterdam

Routebeschrijving