Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Leo Polak bij dementie

Vrouw met poëzieplaatje, schaar, ansichtkaarten en bos rozen in woonkamer
  • Met oprechte aandacht
  • Fijn en veilig
  • Een huiselijke sfeer
Zoekt u een thuis waar ze echt begrijpen wat dementie is? In Leo Polak vindt u liefdevolle aandacht bij dementie. Dat is de basis voor een goede dag. Onze aardige zorgmedewerkers zien wie u bent. U bent van harte welkom in de kleinschalige groepswoningen van Leo Polak.

U vindt liefdevolle zorg in het moderne verpleeghuis het Leo Polak. Gezelligheid, huiselijkheid en een goede sfeer zijn belangrijk. U herkent ons omdat wij een vast team vormen, u ziet steeds dezelfde aardige gezichten. Het is niet saai maar ook niet te druk: activiteiten en rustmomenten wisselen zich af.

Het leven is gewoon goed in het Leo Polak. De twaalf groepswoningen bieden een thuis aan in totaal 72 bewoners met dementie.

Een kleine groep

Het is overzichtelijk in het Leo Polak, want u woont met een kleine groep van 6 personen. Ieder heeft een zit-slaapkamer die kan worden ingericht met uw eigen spullen. In de gezamenlijke woonkamer met open keuken zijn we samen, om te eten, huiselijke dingen te doen en activiteiten te ondernemen. Bijvoorbeeld luisteren naar het voorlezen van de krant, de was opvouwen of een spel te doen.

'Eerst was ik bang om mijn man achter te laten, maar nu na anderhalve maand zie ik hoe goed ze voor hem zorgen. Rustig, liefdevol en ook tijd voor een grapje.'
Echtgenote van bewoner Leo Polak

Adres
Saaftingestraat 8
1069 BW Amsterdam
(020) 756 25 00
Routebeschrijving

Beweging en beleving

Voor wie graag loopt en beweegt is er voldoende ruimte. De gezamenlijke gangen zijn breed, veilig en er zijn allerlei taferelen uit het dagelijkse leven te zien. Bij veel mensen roept het herinneringen op en dat leidt vaak tot leuke gesprekjes.

Een vast team van aardige medewerkers

U maakt kennis met een vast team zorgmedewerkers. Samen nemen ze de taken op die in een groepswoning voorkomen, ze helpen u waar nodig en begeleiden u. Zij zijn 24 uur per dag aanwezig.

Huiselijk en veilig

Huiselijkheid staat voorop. De vraag ‘hoe zou u dit thuis doen’ is de rode draad, natuurlijk altijd vanuit professionele verzorging en verpleging. Technische hulpmiddelen, zoals sensoren, zorgen ervoor dat u hier op een veilige manier kunt wonen. Uw veiligheid, privacy én bewegingsvrijheid is op uw persoonlijke situatie af te stemmen.

Rondleiding aanvragen?

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!