Wij gebruiken cookies en scripts om onze website te verbeteren. Meer informatie over het privacy- & cookiebeleid van Amstelring

Print deze pagina

ZorgHerberg Amstelring

In de ZorgHerberg Amstelring kunnen mensen met een zorgvraag een paar dagen of paar weken logeren. De eerste ZorgHerberg staat in Amsterdam Oost.

Voor wie is de ZorgHerberg bedoeld?

De ZorgHerberg is er voor mensen met een tijdelijke zorgvraag die niet in de thuissituatie kan worden opgelost. In de praktijk zijn dat:
  • Ouderen die na een ziekenhuisopname nog niet voldoende zijn hersteld om thuis te kunnen wonen.
  • Thuiswonende mensen die door ziekte of bijkomende problemen tijdelijk niet (meer) thuis verzorgd kunnen worden.
  • Thuiswonende mensen wiens mantelzorger overbelast is geraakt.
  • Thuiswonende mensen die op een vaste dag in de week/maand een nacht elders willen logeren om de thuissituatie vrij af te geven.
  • Kwetsbare ouderen die wachten op opname in een revalidatieafdeling of verpleeghuis.
  • Mensen die palliatieve zorg in een veilige omgeving zoeken. Dat is zorg in de laatste levensfase, lees verder bij Hospicezorg.


Waar staat de ZorgHerberg voor?

De ZorgHerberg biedt zorg en tijdelijk verblijf in een huiselijke sfeer. Wij vinden gastvrijheid en veel persoonlijke aandacht belangrijk.
 
We weten dat u tijdelijk bij ons komt logeren. Rust, maar ook wat beweging, lekker eten en sociale contacten zijn belangrijk. Bij de een zal herstellen en rust op de voorgrond staan, voor anderen is bewegen en activiteit belangrijker.
 
De ZorgHerberg is kleinschalig en sfeervol ingericht met voldoende ruimte voor mensen in een rolstoel.
 


Een eigen kamer

Voor tijdelijke opname in de ZorgHerberg heeft iedereen een persoonlijke kamer 25m2. Alles is aanwezig: een bed, beddengoed, tafel met stoelen, kledingkast. Kleine persoonlijke spullen van thuis mogen mee als u dat wilt.Gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte waar mensen elkaar ontmoeten. We eten er gezamenlijk, maar u kunt ook in uw persoonlijke kamer eten.
Wie werken er in de ZorgHerberg?

Het team dat voor u zorgt bestaat uit professionele krachten én vrijwilligers. Samen bieden zij een mooie mix van goede zorgverlening, aandacht, gezelligheid, lekker eten en 24 uurs aanwezigheid.

U behoudt uw eigen huisarts of kiest voor arts die aan de ZorgHerberg verbonden is.Hospicezorg in de ZorgHerberg

Hospicezorg is er voor mensen die zich in de laatste fase van hun leven bevinden.

De ZorgHerberg heeft 6 ruime appartementen (60m2) beschikbaar voor hospicezorg. Het appartement bestaat uit een huiskamer, aparte slaapkamer, badkamer en keuken. We nodigen u van harte uit om uw eigen spullen van huis mee te nemen. Daarmee creëert u een persoonlijke ‘zo thuis mogelijke’ sfeer.
 
U kunt rekenen op zorg en behandeling die gericht is op comfort. We doen ons best om tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van onze gasten en hun naasten.
Ons team bestaat uit verpleegkundigen en verzorgenden, een hospicearts en vrijwilligers. Allen zijn gespecialiseerd en geschoold in palliatieve zorg.Kan ik contact opnemen met de ZorgHerberg?

Iedereen die voor zichzelf of voor iemand anders tijdelijk verblijf met zorg nodig heeft, kan contact opnemen. In de praktijk blijkt dat de volgende mensen contact opnemen met de ZorgHerberg: de persoon zelf die zorg nodig heeft, de partner, familieleden, buren, mantelzorgers en verwijzers. Met verwijzers bedoelen we transferverpleegkundigen in ziekenhuizen, huisartsen, praktijkondersteuners, wijkverpleegkundigen, fysiotherapeuten, medewerkers van het WMO-loket, mantelzorgconsulenten en maatschappelijk werkers.


Hoe zit het met de kosten voor de ZorgHerberg?

Graag leggen wij u in een gesprek uit op welke manier uw verblijf in de ZorgHerberg wordt gefinancierd en welke eigen bijdrage er voor u geldt. Dat hangt namelijk van uw persoonlijke situatie af (Wmo, WLZ, 1e lijnsubsidie of persoonsgebonden budget). Het is ook mogelijk om uw verblijf in de ZorgHerberg geheel zelf te betalen


Contact ZorgHerberg Amstelring

We helpen u graag tijdens het telefonisch spreekuur.
Maandag t/m vrijdag
van 09.00 uur tot 15.00 uur
Telefoon: (06)  81 34 82 13

Algemeen nummer: (020) 756 13 34 

Of stel uw vraag per mail via onderstaand contactformulier.

Adres ZorgHerberg Oostpoort

Wooncentrum Willem Drees-Oostpoort
Polderweg 452
1093 KP Amsterdam

U kunt ook contact met de ZorgHerberg opnemen met behulp van het onderstaande contactformulier

Aanhef:


Lees meer

Wooncentrum Willem Drees - Oostpoort
Hospice Amsterdam

 
Contact ZorgHerberg Amstelring
Maandag t/m vrijdag
van 09.00 uur tot 15.00 uur
Telefoon: 06 -  81 34 82 13
Stel uw vraag via ons contactformulier

Algemeen nummer
(020) 756 13 34
 
Adres ZorgHerberg Oostpoort
Wooncentrum Willem Drees - Oostpoort
Polderweg 452
1093 KP Amsterdam

Download folder (PDF)