Leo Polak palliatieve zorg

Afbeelding van Leo Polak palliatieve zorg
  • Als het afscheid dichtbij komt
  • Uw eigen invulling
  • Vrij van pijn en ongemakken
Wanneer genezing niet mogelijk is en u heeft thuis geen begeleiding, is de palliatieve unit van Leo Polak een goede keuze voor de laatste levensfase. Juist nu heeft u behoefte aan uw eigen levensinvulling. En aan een zo hoog mogelijke levenskwaliteit. Niet alleen medisch gezien, maar ook emotioneel en spiritueel.

Palliatieve zorg in Leo Polak

Soms leidt behandeling van een ernstige ziekte niet meer tot genezing. Bent u ongeneeslijk ziek? En is er thuis geen intensieve zorg en begeleiding mogelijk? Voelt u zich dan welkom bij ons, in de palliatieve unit van Leo Polak.

Veel vrijheid en behoud van privacy

Wie ongeneeslijk ziek is, wil warmte en rust ervaren. En waar mogelijk vrij zijn van pijn en andere ongemakken. Ook als het afscheid dichterbij komt. Dat kan in de palliatieve afdeling van Leo Polak. U woont er in een veilige en huiselijke omgeving, met veel vrijheid en behoud van uw privacy.

Samen proberen we de thuissituatie te benaderen. Naast de zorg en huiselijkheid is er alles wat Leo Polak te bieden heeft. Bijvoorbeeld de kapper, pedicure, fysiotherapie, ergotherapie en diëtiste.  

U bepaalt het zelf

U bepaalt zelf wanneer u welke mensen ontvangt. Er zijn geen speciale bezoektijden. In overleg is het mogelijk om te blijven logeren. Familie en vrienden kunnen als ze dat willen, een rol spelen in de verzorging en begeleiding. Bijvoorbeeld door mee te gaan naar de fysiotherapeut of het ziekenhuis.

Ook als het moment van overlijden aanbreekt, hopen wij dat u zich bij ons thuis voelt. Dat geldt ook voor uw familie en vrienden. De begeleiding en verzorging is daarom persoonlijk. Ieder persoon is voor ons uniek, laat ons weten wat uw wensen zijn.

Adres
Saaftingestraat 8
1069 BW Amsterdam
(020) 756 25 00
Routebeschrijving

Levensvragen

U ziet steeds dezelfde vertrouwde en vriendelijke gezichten, want het team bestaat uit een vaste kern van medewerkers en vrijwilligers. We kijken verder dan alleen naar pijnbestrijding en lichamelijke verzorging. Emotioneel, spiritueel en psychisch ondersteunen wij u. En, er wordt niet alleen over belangrijke levensvragen gepraat, ontspanning, afleiding en gezelligheid zijn er ook.

'Ik vond alle medewerkers vriendelijk, behulpzaam, zorgzaam en geduldig.'
mevrouw van Aerde, familielid
Beschikbaarheid

Voor verblijf in Leo Polak kan een wachttijd zijn. Bekijk het overzicht met de wachttijden. Wilt u snel meer informatie over wonen in Leo Polak? Bel dan een Zorgexpert: 088 - 97 20 200.

Indicatie en kosten

U kunt in Leo Polak komen wonen met een:

  • zorgprofiel 5 & 7 met BOPZ
  • zorgprofiel 4 & 6 op somatische grondslag
  • zorgprofiel GRZ bij revalidatie
  • zorgprofiel GRZ bij CVA revalidatie
  • zorgprofiel ELV palliatief
  • WMO bij dagbesteding

Bij het aanvragen van een indicatie zijn we u graag van dienst. Aarzel niet om ons hierover te bellen.

Heeft u een ander zorgprofiel? Check welke locatie het beste bij uw zorgprofiel past: zorgprofiel per locatie.

Voor wonen in een verpleeghuis of groepswoning berekent en int het Centraal Administratiekantoor (CAK) uw eigen bijdrage. Lees meer over kosten Verpleeghuis.

Meer informatie

Lees meer in onze folder Palliatieve- unit Leo Polak (PDF).

Rondleiding aanvragen?

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? We helpen u graag!