Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus.

Nieuwsbrief Het Schouw

In Het Schouw vindt u gezellige activiteiten en evenementen voor (buurt)bewoners en familieleden. U bent van harte welkom voor een kop koffie of maaltijd in ons restaurant, te komen luisteren naar een concert of mee te doen met een activiteit.

Activiteitenprogramma ook maandelijks per mail ontvangen? Meld u aan. 

Meer over Het Schouw.

Activiteiten april 2020

Helaas kunnen wij u momenteel niet ontvangen voor activiteiten. Om u toch tegemoet te komen vindt u in onze speciale nieuwsbrief van april informatie over organisaties die u steun kunnen geven en een veelheid aan activiteiten waar u thuis mee aan de slag kunt.

Activiteiten maart 2020

Bekijk hier het Activiteitenprogramma van maart in Huis van de Buurt Het Schouw met extra aandacht voor: de start van De Odense Tuin: een ontmoetingsplek voor actieve mensen met dementie en al hun relaties, diverse optredens, Roze bingo, een nieuwe collegereeks: inleiding in de toegepaste psychologie. En er start een koor. Vanaf 21 maart kunt u oefenen voor een kerstoptreden.

Activiteiten februari 2020

Deze maand is er extra aandacht voor onder andere een bezoekhondje, lezingen over Historisch Noord en een uniek kunstproject met interactieve workshops rond fotografie. Via deze link vindt u het activiteitenprogramma van Het Schouw en de nieuwsbrief van februari.

Activiteiten januari 2020

Het Schouw wenst u een heel fijn en warm 2020, vol inspiratie en ontmoeting. Ook in het nieuwe jaar bent u bij de vele activiteiten deze maand van harte welkom! Bekijk hier de nieuwsbrief van Het Schouw met de activiteitenkalender.

Activiteiten december 2019

December is een maand die iedereen anders beleeft. Zo kan het zijn dat de een zijn of haar dierbaren meer dan anders mist of een ander zich wellicht extra eenzaam voelt. Er wordt in deze maand veel georganiseerd voor de (buurt)bewoners voor ontmoeting en gezelligheid. Lees er alles over in de nieuwsbrief met activiteitenprogramma.

Activiteiten november 2019

Naast de vaste activiteiten is er deze keer extra aandacht voor de Indische week en een cursus voor mensen met geheugenproblemen/dementie en hun mantelzorger. Meer informatie leest u in het activiteitenprogramma van november. Daarin vind u ook de volledige activiteitenkalender van deze maand. U bent van harte welkom!

Activiteiten oktober 2019

Bent u toe aan wat kleur en vrolijkheid in de aanloop naar de donkere dagen voor kerst? Dan bent u in Het Schouw aan het goede adres! In oktober zijn er weer verschillende vrolijke activiteiten. Maar er is ook een informatieve bijeenkomst over veiligheid in de buurt met de wijkagent erbij. En er wordt gestart met een rondvraag over het nieuwe meubulair. Tot en met 15 oktober hebben bezoekers: bewoners, naasten, medewerkers, vrijwilligers de gelegenheid om hun reactie te geven.

Activiteiten september 2019

Ook in het najaar heeft het Schouw een geweldig activiteitenprogramma. Er is voor iedereen wat wils! Voor doeners en denkers, voor scherpzinnige en vergeetachtige senioren, voor oude en nieuwe Nederlanders, voor individualisten en gezelschapsmensen. In het Schouw valt altijd iets te beleven. Deze maand met bijzondere aandacht voor de Nationale Burendag: speciaal voor deze dag is hier de maaltijd waardebon te vinden. Bekijk hier het dikke bewaarnummer met alle activiteiten.

Activiteiten juli en augustus 2019

Misschien zijn de zomermaanden hier en daar wat stilletjes door de zomervakantie.... Nou, niet bij Het Schouw, want bijna alle activiteiten gaan gewoon door. En, nieuw op de zondagmiddagen in juli en augustus is de Zondagmiddag Salon. Tussen 13.30 en 16.30 uur kunt u de Tuinkamer binnenlopen (de knusse ruimte van de Dagbesteding) voor een praatje, een drankje, een spel en muziek. Bekijk hier de nieuwsbrief met de zomeractiviteiten. 

Activiteiten juni 2019

De zomer gaat van start en dat vieren we graag met u. Kom luisteren naar de mooie stemmen van Ameezingkoor uit Zaandam of Angelique Wardenier. Of schuif aan bij het themadiner Indonesië of kom sneupen op de rommelmarkt. We hopen u te zien! Bekijk hier de nieuwsbrief met activiteiten.

Activiteiten mei 2019

Voor het 47e jaar viert Amsterdam Noord de Dag van de Arbeid in Het Schouw. Daar zijn we trots op! Komt u ook? NB: In plaats van Adnan Tekin zal Sharon Dijksma spreken tijdens te viering. Zij was Staatssecretaris, Minister en is tegenwoordig Wethouder van Verkeer en Vervoer, water en luchtkwaliteit in Amsterdam. In de nieuwsbrief leest u ook over: herdenking 4 mei en bevrijdingsdag in Het Schouw, 'groene' colleges en muziekmiddagen. We hopen u te zien! Bekijk hier de nieuwsbrief met activiteiten.

Activiteiten april 2019

Schuift u deze maand ook gezellig aan bij de themadiners? Het voorjaar is van start en dat vieren we graag met u! Ook deze maand: de koningsdagbrunch, presentatie van kunstwerkjes van Kunstkoeriers, met Harald Veenstra 'Op volle toeren' en de collegereeks 'Spiritualiteit en Medidatie'.  Bekijk hier de nieuwsbrief met activiteiten.

Activiteiten maart 2019

Het is zover, Het Schouw gaat vergroenen! In maart worden op de patio, bij de entree en op het dakterras diverse groenprojecten gerealiseerd. Komt u ook kijken, of bij 1 van de vele muziekactiviteiten? Wereldmuziek, jazz of klassiek, u vindt het allemaal bij ons in maart. We hopen u te zien! Bekijk hier de nieuwsbrief met activiteiten. 

Activiteiten februari 2019

Op 28 februari gaan de voetjes weer van de vloer! Met de gezellige disco van Het Danspaleis draaien we plaatjes van vroeger en maken we het ouderwets gezellig. U bent hier of bij de vele andere activiteiten deze maand van harte welkom! Bekijk hier het programma en de activiteitenkalender.

Activiteiten januari 2019

Een nieuwjaarsdinner in buurtrestaurant De Heemtuin, een Chinese middag, klassiek en koor op zondag, college en lezingen en nog veel meer activiteiten deze maand in Het Schouw. Bekijk het activiteitenprogramma en de activiteitenkalender

Activiteiten december 2018

De feestelijke opening van de nieuwe foto-expositie, kerstdiners, Sinterklaas-bingo en nog meer activiteiten deze maand in Het Schouw. Bekijk het activiteitenprogramma en de activiteitenkalender

Activiteiten november 2018

Deze maand veel activiteiten in Het Schouw. Meer informatie leest u in het activiteitenprogramma. Voor alle activiteiten bekijk de activiteitenkalender

Activiteiten oktober 2018

Deze maand veel activiteiten in Het Schouw. Meer informatie leest u in het activiteitenprogramma. Voor alle activiteiten bekijk de activiteitenkalender

Activiteiten september 2018

Het Schouw staat in september weer volop in het teken van leuke activiteiten en optredens. Zo komen Harald Veenstra, Jo-Ann en Yonina langs voor een optreden en zijn er 2 klassieke concerten op de zondag. We hopen u te zien! Bekijk hier het programma en de kalender voor september + laatste week september.

Activiteiten augustus 2018

Deze maand veel activiteiten in Het Schouw in het teken van Grey pride. Meer informatie leest u in het activiteitenprogramma. Voor alle activiteiten bekijk de activiteitenkalender

Activiteiten juni 2018

'Een slimme opoe laat niet alles toe!' Benieuwd waar dit over gaat? U leest het in het activiteitenprogramma. Kijk in de activiteitenkalender voor een compleet overzicht van de activiteiten die we in juni organiseren.

Activiteiten mei 2018

Buurtrestaurant De Heemtuin organiseert een bevrijdingsdiner op 5 mei. Ook op Hemelvaartsdag en Pinksteren wordt er een feestelijk menu geserveerd. Meer informatie leest u in het activiteitenprogramma. Alle activiteiten vindt u op de activiteitenkalender.

Nieuwsbrief en activiteitenkalender april 2018

Koffie-inloop, stoeldansen, klaverjassen, Nederlandse les, breiclub, koersbal, tekenen en schilderen... Bekijk gauw de activiteitenkalender. We hopen u deze maand te zien bij Huis van de Buurt Het Schouw!

Nieuwsbrief en activiteitenkalender maart 2018

Laat uw rollator checken en keuren op 13 maart, bezoek de lezing over de Matthäus Passion op 16 maart of doe mee aan een van de vele andere activiteiten.

Activiteiten februari 2018

U bent dagelijks welkom voor een kop koffie en een praatje bij Huis van de Buurt Het Schouw. Bekijk de activiteitenkalander voor meer activiteiten, zoals bingo, breiclub en klaverjassen.

Activiteiten januari 2018

Ook in januari bent u weer welkom voor onze dagelijkse koffie-inloop. Of kom bijvoorbeeld naar onze filmmiddag, doe mee met koersballen of neem een verfrissende nieuwjaarsduik.