Nieuwsbrief Het Schouw

In Het Schouw vindt u gezellige activiteiten en evenementen voor (buurt)bewoners en familieleden. U bent van harte welkom voor een kop koffie of maaltijd in ons restaurant, te komen luisteren naar een concert of mee te doen met een activiteit.

Activiteitenprogramma ook maandelijks per mail ontvangen? Meld u aan. 

Meer over Het Schouw.

Activiteiten oktober 2019

Bent u toe aan wat kleur en vrolijkheid in de aanloop naar de donkere dagen voor kerst? Dan bent u in Het Schouw aan het goede adres! In oktober zijn er weer verschillende vrolijke activiteiten. Maar er is ook een informatieve bijeenkomst over veiligheid in de buurt met de wijkagent erbij. En er wordt gestart met een rondvraag over het nieuwe meubulair. Tot en met 15 oktober hebben bezoekers: bewoners, naasten, medewerkers, vrijwilligers de gelegenheid om hun reactie te geven.

Activiteiten september 2019

Ook in het najaar heeft het Schouw een geweldig activiteitenprogramma. Er is voor iedereen wat wils! Voor doeners en denkers, voor scherpzinnige en vergeetachtige senioren, voor oude en nieuwe Nederlanders, voor individualisten en gezelschapsmensen. In het Schouw valt altijd iets te beleven. Deze maand met bijzondere aandacht voor de Nationale Burendag: speciaal voor deze dag is hier de maaltijd waardebon te vinden. Bekijk hier het dikke bewaarnummer met alle activiteiten.

Activiteiten juli en augustus 2019

Misschien zijn de zomermaanden hier en daar wat stilletjes door de zomervakantie.... Nou, niet bij Het Schouw, want bijna alle activiteiten gaan gewoon door. En, nieuw op de zondagmiddagen in juli en augustus is de Zondagmiddag Salon. Tussen 13.30 en 16.30 uur kunt u de Tuinkamer binnenlopen (de knusse ruimte van de Dagbesteding) voor een praatje, een drankje, een spel en muziek. Bekijk hier de nieuwsbrief met de zomeractiviteiten. 

Activiteiten juni 2019

De zomer gaat van start en dat vieren we graag met u. Kom luisteren naar de mooie stemmen van Ameezingkoor uit Zaandam of Angelique Wardenier. Of schuif aan bij het themadiner Indonesië of kom sneupen op de rommelmarkt. We hopen u te zien! Bekijk hier de nieuwsbrief met activiteiten.

Activiteiten mei 2019

Voor het 47e jaar viert Amsterdam Noord de Dag van de Arbeid in Het Schouw. Daar zijn we trots op! Komt u ook? NB: In plaats van Adnan Tekin zal Sharon Dijksma spreken tijdens te viering. Zij was Staatssecretaris, Minister en is tegenwoordig Wethouder van Verkeer en Vervoer, water en luchtkwaliteit in Amsterdam. In de nieuwsbrief leest u ook over: herdenking 4 mei en bevrijdingsdag in Het Schouw, 'groene' colleges en muziekmiddagen. We hopen u te zien! Bekijk hier de nieuwsbrief met activiteiten.

Activiteiten april 2019

Schuift u deze maand ook gezellig aan bij de themadiners? Het voorjaar is van start en dat vieren we graag met u! Ook deze maand: de koningsdagbrunch, presentatie van kunstwerkjes van Kunstkoeriers, met Harald Veenstra 'Op volle toeren' en de collegereeks 'Spiritualiteit en Medidatie'.  Bekijk hier de nieuwsbrief met activiteiten.

Activiteiten maart 2019

Het is zover, Het Schouw gaat vergroenen! In maart worden op de patio, bij de entree en op het dakterras diverse groenprojecten gerealiseerd. Komt u ook kijken, of bij 1 van de vele muziekactiviteiten? Wereldmuziek, jazz of klassiek, u vindt het allemaal bij ons in maart. We hopen u te zien! Bekijk hier de nieuwsbrief met activiteiten. 

Activiteiten februari 2019

Op 28 februari gaan de voetjes weer van de vloer! Met de gezellige disco van Het Danspaleis draaien we plaatjes van vroeger en maken we het ouderwets gezellig. U bent hier of bij de vele andere activiteiten deze maand van harte welkom! Bekijk hier het programma en de activiteitenkalender.

Activiteiten januari 2019

Een nieuwjaarsdinner in buurtrestaurant De Heemtuin, een Chinese middag, klassiek en koor op zondag, college en lezingen en nog veel meer activiteiten deze maand in Het Schouw. Bekijk het activiteitenprogramma en de activiteitenkalender

Activiteiten december 2018

De feestelijke opening van de nieuwe foto-expositie, kerstdiners, Sinterklaas-bingo en nog meer activiteiten deze maand in Het Schouw. Bekijk het activiteitenprogramma en de activiteitenkalender

Activiteiten november 2018

Deze maand veel activiteiten in Het Schouw. Meer informatie leest u in het activiteitenprogramma. Voor alle activiteiten bekijk de activiteitenkalender

Activiteiten oktober 2018

Deze maand veel activiteiten in Het Schouw. Meer informatie leest u in het activiteitenprogramma. Voor alle activiteiten bekijk de activiteitenkalender

Activiteiten september 2018

Het Schouw staat in september weer volop in het teken van leuke activiteiten en optredens. Zo komen Harald Veenstra, Jo-Ann en Yonina langs voor een optreden en zijn er 2 klassieke concerten op de zondag. We hopen u te zien! Bekijk hier het programma en de kalender voor september + laatste week september.

Activiteiten augustus 2018

Deze maand veel activiteiten in Het Schouw in het teken van Grey pride. Meer informatie leest u in het activiteitenprogramma. Voor alle activiteiten bekijk de activiteitenkalender

Activiteiten juni 2018

'Een slimme opoe laat niet alles toe!' Benieuwd waar dit over gaat? U leest het in het activiteitenprogramma. Kijk in de activiteitenkalender voor een compleet overzicht van de activiteiten die we in juni organiseren.

Activiteiten mei 2018

Buurtrestaurant De Heemtuin organiseert een bevrijdingsdiner op 5 mei. Ook op Hemelvaartsdag en Pinksteren wordt er een feestelijk menu geserveerd. Meer informatie leest u in het activiteitenprogramma. Alle activiteiten vindt u op de activiteitenkalender.

Nieuwsbrief en activiteitenkalender april 2018

Koffie-inloop, stoeldansen, klaverjassen, Nederlandse les, breiclub, koersbal, tekenen en schilderen... Bekijk gauw de activiteitenkalender. We hopen u deze maand te zien bij Huis van de Buurt Het Schouw!

Nieuwsbrief en activiteitenkalender maart 2018

Laat uw rollator checken en keuren op 13 maart, bezoek de lezing over de Matthäus Passion op 16 maart of doe mee aan een van de vele andere activiteiten.

Activiteiten februari 2018

U bent dagelijks welkom voor een kop koffie en een praatje bij Huis van de Buurt Het Schouw. Bekijk de activiteitenkalander voor meer activiteiten, zoals bingo, breiclub en klaverjassen.

Activiteiten januari 2018

Ook in januari bent u weer welkom voor onze dagelijkse koffie-inloop. Of kom bijvoorbeeld naar onze filmmiddag, doe mee met koersballen of neem een verfrissende nieuwjaarsduik. 

Nieuwsbrief december 2017

Deze maand hoeft u zich niet te vervelen, en is er weer volop muziek in Het Schouw! Naast de kerstconcerten kunt u genieten van de chansons van Frans Bloem, bekroond Chansonnier. Of kom gezellig een kijkje nemen op de Kerstmarkt en drink een warme choco. 

Nieuwsbrief november 2017

Ook deze maand weer volop leuke actviteiten in Het Schouw! Denk bijvoorbeeld aan een optreden van het Koor Double Dutch, klassiek optreden van Fratres Corona, een lezing over de Pontjes over het IJ, college over Criminologie en het Halloweendiner. We hopen u te zien!

Nieuwsbrief oktober 2017

Mosselavond in ons buurtrestaurant, themabijeenkomsten dementie en de musicalparade. Lees meer over de activiteiten in Het Schouw deze maand in onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief september 2017

Buikdanseres Yonina komt in september optreden in Het Schouw, er start een nieuwe collegereeks 'De boefjes van Oranje' over de geschiedenis van de Nederlandse koninklijke familie, extra aandacht voor valpreventie.

Nieuwsbrief en activiteiten augustus 2017

Shanties en zeemansliederen van het Shantykoor, twee zomerse Bingo middagen en een filmmiddag met de BBC serie ' Live'. Ook deze zomer volop gezelligheid en activiteiten in Het Schouw. Zien we u ook?

Nieuwsbrief juli 2017

Een muziekale maand met welbekende liedjes van vroeger door het zangduo Erwin & Willeke, klassieke mziek van Frederic Voorn en het zeemans koor. Ook wordt de afschaffing van de slavernij gevierd tijdens Keti Koti. Een zomerse BBQ en college lezing over 'The big 5 van Amsterdam Noord. U bent van harte welkom!

Nieuwsbrief juni 2017

Met de Dementieverhalenbank verzamelt Bram de Man luisterdagboeken van mensen met dementie. Ook bewoners van Het Schouw kunnen meedoen.Verder deze maand: fotopresentatie Wim Sonneveld, een sfeervolle Pinksterviering, filosoferen over democratie en diverse muziekactiviteiten. U bent van harte welkom!

Nieuwsbrief mei 2017

Job Cohen bezoekt Het Schouw op de Dag van de Arbeid. Verder deze maand: themadiner op 5 mei, een ontmoetingsbijeenkomst voor mensen die in Indonesië geboren zijn of er hebben gewoond en een lezing over bijen. U bent van harte welkom!

Nieuwsbrief april 2017 

In februari vierde Het Schouw haar 45-jarige bestaan. Ter ere van deze mijlpaal werd een speciaal herinneringsboekje gemaakt. Met behulp van teksten en foto’s worden hierin herinneringen opgehaald aan de geschiedenis van het mooiste zorgcentrum van Amsterdam-Noord. Heeft u het boekje nog niet ontvangen? Haal het boekje dan op bij de receptie.

Nieuwsbrief maart 2017

Deze maand weer volop leuke activiteiten in Het Schouw, met optredens, themadiner Wintersport, kunstcolleges en een bezoek van oud-minister Wim Kok. Ook bent u van harte uitgenodigd voor de voorlichtingsmiddag over voorzieningen in Amsterdam Noord.

Nieuwsbrief februari 2017

Het beste zorgcentrum van Noord bestaat 45 jaar! Dat vieren we deze maand met een gezellige dansmiddag in sfeer van de jaren '70 en een feestmiddag op 23 februari. Ook starten we op 2 februari met een maandelijks themadiner, op de 1e donderdag van de maand. Dit keer Hollands met gerechten uit diverse provincies.

Nieuwsbrief januari 2017

Het jaar begint met een expositie met de mooie landschappen en sfeerbeelding van mevrouw Van Wageningen. Inge en Klaar brengen vrolijkheid met hun swingende nummers. Er start een nieuwe collegereeks over schilderkkunst en er kan weer geshopt worden in Het Schouw.