Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de content
Tekstgrootte: a a
Contrast:

Odensehuis Het Schouw

Het Odensehuis Het Schouw is een inloophuis voor thuiswonende ouderen met (beginnende) dementie, hun partner en familieleden.
  • Inloophuis Amsterdam-Noord
  • Bij (beginnende) dementie
  • Niets moet, alles kan
Wie met beginnende dementie thuis woont, kan bij ons langskomen voor aanspraak, gezelligheid, een praatje of activiteit. Het Odensehuis Het Schouw is een inloophuis voor thuiswonende ouderen met (beginnende) dementie, hun partner en familieleden. U kunt gewoon bij ons binnenlopen; voor koffie, de krant, een gesprek of een activiteit. We geven met elkaar invulling aan de dag.

Inloophuis bij (beginnende) dementie

In het Odensehuis is van alles mogelijk, niets moet, alles kan. Afhankelijk van uw interesses en mogelijkheden kunt u aansluiten bij bestaande activiteiten. Of komen we samen tot nieuwe initiatieven. Bijvoorbeeld creatieve en muzikale activiteiten, tuinieren, wandelen of het organiseren van een uitje. Uw inbreng en ideeën zijn het uitgangspunt.

Eigen kracht, eigen regie

De gezamenlijke lunch is het centrale punt van de dag. We doen boodschappen en dekken de tafel. U bent van harte welkom om mee te doen en mee te eten. Zelf bepaalt u wanneer u komt, hoe vaak en hoe lang u wilt blijven. U heeft geen verwijzing of indicatie nodig.

‘Ik heb geen dementie, maar vind het vervelend dat ik soms iets niet meer weet. Ik praat er liever niet over. Bij de Odense-mensen hoef ik niet te doen alsof. Gelukkig maar. We doen gewoon leuke dingen. Niemand vind het gek als je het niet weet.’
Buurtbewoonster

Adres
Dollardplein 2
1025 XJ Amsterdam
(020) 756 40 00
Routebeschrijving

Ook voor uw mantelzorger

Ook voor uw mantelzorger is het Odensehuis een ontmoetingsplek waar ervaringen, advies en informatie met elkaar worden gedeeld. In de lotgenoten gespreksgroep delen zij kennis rondom de zorg en ondersteuning. Onder leiding van een ervaren gespreksleider gaat het over de veranderingen bij u en in het eigen leven, de relatie en de reacties van de omgeving. Het is een open groep, waar mantelzorgers naar eigen behoefte aan kunnen deelnemen. De gesprekken vinden in vertrouwen plaats.

‘Na de diagnose dementie, stonden wij er helemaal alleen voor. Bij het Odensehuis werden wij opgevangen en begrepen. Wij kregen de informatie en de ondersteuning die we zo hard nodig hadden. 
Peter (63), 30 jaar getrouwd met Astrid die 2 jaar geleden de diagnose Alzheimer kreeg.

Openingstijden & contact

Het Odensehuis is elke maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur geopend. Loop gerust eens binnen om de sfeer te proeven.

Wilt u een rondleiding, kennismaken of heeft u een vraag? Bel 06 - 22 48 97 27 of mail naar odensehuis@amstelring.nl.

Activiteiten & nieuwsbrief

Er is ruimte voor eigen initatief en ontwikkeling. Bekijk hier alle activiteiten van Odensehuis Het Schouw. Hier kunt u actief aanhaken wanneer u maar wilt. Wilt u de activiteiten per mail ontvangen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van het Odensehuis Het Schouw.

Amstelring is lid van het Landelijk Platform Odensehuizen (LPO).

Kom kennismaken

Heeft u een vraag of wilt u een rondleiding? Wij helpen u graag!